Владислав Мангер привітав Чемпіона світу Еріка Арушанян з перемогою

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер 23 серпня привітав з перемогою в Чемпіонаті світу з вільної боротьби серед юніорів випускника Херсонського Вищого училища фізичної культури Еріка Арушанян і його тренера Віктора Кубішіна.

Під час дружньої зустрічі зі спортсменом і його тренером Владислав Мангер підкреслив, що для спортсменів, що мають високі досягнення, треба створювати відповідні умови тренування і побутові умови. Херсонська обласна рада постійно працює над поліпшенням спортивно-тренувальної бази комунальних установ і передбачає заохочення і підтримку тим, хто прославляє область на всеукраїнському та міжнародному рівнях.

– Вільна боротьба це дуже відповідальний вид спорту, в якому все залежить безпосередньо від борця і його можливості сконцентруватися. Приємно, що в спілкуванні наш чемпіон виявився дуже скромним і ввічливою людиною. Щиро бажаю йому перемог. Будемо від обласної ради клопотати про нагородження Еріка і його тренера під час найближчої сесії Херсонської обласної ради., – підкреслив Владислав Мангер. 

На зустріч до обласної ради тренер Виктор Кубішін прийшов разом з дружиною Оленою, яка теж працює в училищі, і з двома дітьми – Ангеліною і Володимиром. Діти отримали подарунки від голови Херсонської обласної ради. Щодо особистого життя Еріка, то у нього є дівчина, яка теж займається спортом. Вона гандболістка.

Нагадаємо, Ерік Арушанян народився в Херсоні в 1999 році, навчався в Херсонському училищі фізичної культури з 2012 року. Першу нагороду (срібна медаль) отримав на Чемпіонаті України в 2014 році. З 2016 став майстром спорту, березень 2018 – майстер спорту міжнародного класу. Брав участь в Чемпіонатах Європи серед юніорів та завжди боровся в першій десятці. У 2019 році в місті Таллінні (Естонія) став чемпіоном на Чемпіонаті світу серед юніорів.