Військовий лікар з Херсона встановив рекорд з паверліфтингу

Рік 2020-й, з відомих причин, не був щедрим на позитивні події, здобутки, перемоги. І все ж вони були. Під ялинку розповідаємо про досягнення, завдяки якому Херсон прозвучав на увесь світ. Військовий лікар, нацгвардієць Андрій Бойко привіз додому рекорд. На Кубку світу з паверліфтингу серед представників силових відомств він показав найкращий результат. Перемога Андрія – приклад копіткої праці і сили волі, що надихає.

Приїхав на Кубок світу в Луцьку і всіх там «порвав». Це не просто гучні слова. На відео, яке з кожною хвилиною набирає все більше лайків і коментарів у соцмережах Андрій присідає з величезною штангою. Результат фіксується на табло – 280 кг. І це притому, що сам спортсмен важить 82… Уявіть собі, що одним махом Андрій Бойко підняв вважай четверо людей. Те, що він продемонстрував, досі це не вдавалося жодній людині, яка носить погони. А служить чемпіон у Херсоні, у військовій частині Нацгвардії, де очолює  медичний пункт. Колеги Андрія не приховують – приголомшені. Про те, що він поїхав встановлювати світовий рекорд, у частині і гадки не мали.

-Ми знаємо, що Андрій займається паверліфтингом, але про змагання він нічого не говорив. Про перемогу дізналися з інтернету, звісно ж, всі вітали нашого керівника медчастини. Для на велика честь та гордість служити поряд з офіцером, який крім бездоганного виконання своїх обов’язків ще й може перемагати на змаганнях високого рівня, розповідає прес-офіцер військової частини Нацгвардії Аліна Кобець.

Його робочий графік дуже насичений. Керівник медичного пункту частини відповідає за здоров’я її всього особового складу. Вдень спортом займатися ніколи, якщо не брати до уваги можливість підтягнутися на турнику, яку «супер-док», звісно ж, використовує. А от до спортзалу – ввечері та на вихідних. Попри завантаженість, тут буває до шести разів на тиждень. Кожне його тренування починається з розминки. Фізичні вправи – наше все. Вантажити організм підніманням великої ваги одразу неправильно, слід підготуватися.

«У паверліфтингу не просто сила головна. Треба правильно вибудувати тактику. Бо ж якщо є просто дурна сила і робити якісь впари, це призведе до серйозних травм», — розповідає Андрій Бойко.

Не шалені біцебси, не кубики на животі – продовжує наш герой – натренованість має бути, підготовка! На запитання скільки віджимається від підлоги – Андрій відповідає «а скільки треба?». На очах у журналістів чемпіон без проблем робить 30 разів і піднімається без віддишки. Зізнається – для нього звична справа три заходи по 50 разів… Ого?!

Чемпіон не приховує – спортом займається з дитинства. А от паверліфтингом захопився тільки 5 років тому. Дуже вже хотілося бути схожим на свого кумира, українського павеліфтера Олександра Кочу. Супер-результату Андрій досяг за короткий час. Людські можливості необмежені, якщо є бажання і сила волі. Крім того, рекордсмен не має шкідливих звичок і збалансовано харчується.

«Щодо харчування — головне дотримуватися нормального графіку. Повноцінний сніданок, обід, вечеря. Тренуючись, людина втрачає дуже багато енергії. Відтак організм потребує у великій кількості мікроелементів та макроелементів», — розкриває секрети спортсмен.

Спортивна виправка дуже допомагає в його нелегкій службі. Андрій Бойко відповідає за здоров’я особового складу всієї військової частини. Виконував завдання у зоні ООС, де мав пильнувати за здоров’ям нацгвардійців. Якщо не поранення, то сезонні віруси, загострення хронічних хвороб – роботи у «супер-дока» завжди вистачало. Ну а те, що носить погони, здається, для нього було вирішене давно. Батько Андрія військовий. Хоча спочатку планував бути цивільним медиком. Та якраз у період його навчання у вузі почалася війна на сході. І тоді юнак зрозумів – має стати військовим. Об’єднав в одне ціле те,що обожнює – медицину, службу, а ще – спорт.

-Мені неважко все це поєднувати, бо воно мені подобається, — щиро зізнається наш герой.

У Новий рік «супер-док» входить з новими планами, і спортивними теж. Вже навесні планує встановити черговий рекорд, на чемпіонаті світу з паверліфтигну у Польщі. До цих змагань посилено готується. Тепер головне, щоб в амбіційні плани не втрутився, приміром раптовий локдаун, бо все може бути.

Автор і фото: Марина Савченко

Джерело: Новий День