Два рекорди у категорії “Мастерс”. Херсонський лікар став чемпіоном України з плавання

Лікар-онколог з Херсона Сергій Межерицький встановив два рекорди на чемпіонаті України з плавання у категорії “Мастерс”. Змагання відбувались у місті Кам’янське на Дніпропетровщині.

Сергій Межерицький працює лікарем-урологом, після 18:00 – він плавець. Саме плавання, розказує чоловік, захопило його ще у підлітковому віці. Займався спортом, коли був студентом. Після закінчення інституту через відсутність басейну припинив займатися плаванням. Поновив свої заняття, розказує Сергій Межерицький, через 20 років.

Два рекорди у категорії "Мастерс". Херсонський лікар став чемпіоном України з плавання

“2012 року на ТРЦ “Фабрика” відкрили басейн. Я одразу купив абонемент і пішов плавати. Десь через пів року дізнався про спортивний ветеранський рух, зокрема і у плаванні. Спробував позмагатися і переміг. З тих пір щороку на 4-5 змагань їзджу. Все залежить від моєї зайнятості і фінансів”, – каже Сергій Межерицький.

Два рекорди у категорії "Мастерс". Херсонський лікар став чемпіоном України з плавання

50-метрову дистанцію вільним стилем Сергій Межерицький проплив за 27 і 92 сотих секунд, покращив попередній рекорд на п’ять десятих, на стометрівці покращив рекорд майже на 2 секунди.

“Я побив рекорд фіналіста московської олімпіади Едуарда Петрова. Він продовжує змагатися. Він у моїй категорії 55-59 років, а на 50 метрів я побив рекорд члена збірної команди ще радянських часів Хлопцова. Він теж ще займається плаванням. Всі сильні суперники були у мене. Мій основний суперник був з Кривого Рога, він мого віку. Він мені всі вісім років програвав на чотири десятих. І цьогоріч знову він програв мені на такі цифри”, – каже Сергій Межерицький.

Тренування у басейні тривають по півтори години, 5-6 разів на тиждень Якщо потрібно Сергій Межерицький підключає і заняття у тренажерному залі. За головного консультанта, розказує лікар, у нього Стелла Бенедик, заслужена тренерка України, наставниця паралімпійки Єлизавети Мерешко. До рекорду, говорить Сергій, готувався цілеспрямовано з березня. Навантаження були не такі, як завжди. Влітку була сильна загально фізична підготовка. Чоловік каже, для нього змагання – це не просто участь, важлива й перемога, і так кожне змагання.

Два рекорди у категорії "Мастерс". Херсонський лікар став чемпіоном України з плавання

Нині Сергій Межерицький готується до наступних змагань, які будуть проходити у Харкові з 5 по 7 листопада. Він каже, там 50-тиметровий басейн і хотілося б теж встановити рекорд, є хороші шанси.

Джерело: Суспільне Херсон