ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна» один рік

28 лютого виповнився рік з дня заснування ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна»

«За цей рік нам вдалося багато чого зробити. Насамперед, хочу подякувати за підтримку депутатський корпус і особисто голову обласної ради Владислава Мангера, президента Херсонської обласної організації Федерації боксу України Олександра Трутнєва, президію федерації, начальника обласного управління спорту Юрія Кана, керівництво Херсонської обласної організації ФСТ «Україна». Упевнений, спільними зусиллями ми продовжимо роботу з розвитку боксу, і наші спортсмени завоюють ще більше медалей на всеукраїнських та міжнародних змаганнях», – прокоментував директор ДЮСШ Дмитро Оболенцев.

ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна» була зареєстрована 28 лютого 2019 року. Фактичну свою діяльність вона розпочала в травні 2019 року. На момент відкриття Школа боксу на стадіоні «Спартак» знаходилася в жалюгідному стані: в приміщенні не було опалення, в певний проміжок часу відключена електроенергія, були проблеми з водопостачанням…

З перших днів роботи директором ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна» Дмитром Оболенцевим були вжиті заходи, спрямовані на приведення будівлі Школи боксу в належний вигляд. Відновлено електропостачання і водопостачання, приведені в порядок тренувальний зал і допоміжні приміщення. В кінці 2019 року Школа була знову підключена до централізованого опалення, проведено ремонт магістралі, а також оптимізовано споживання комунальних (встановлено прилади обліку, систему опалення обладнали приладами терморегуляції). У Школі боксу проведено ремонт, в ході якого відбулось переобладнання тренажерами зали ОФП, відремонтовано і обладнано необхідним інвентарем малий зал боксу, проведений ремонт частини допоміжних приміщень.

Не меншу увагу було приділено і тренерському складу ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна». У штаті працює 8 тренерів, серед яких Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізкультури і спорту Василь Цариков, старший тренер збірної Херсонської області серед еліти Сергій Меленюк, старший тренер збірної Херсонської області серед жінок-еліти Дмитро Дзядевич, старший тренер збірної Херсонської області серед чоловіків до 22 років Артем Соловйов.

На даний момент в ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна» тренується 177 спортсменів. Представники збірних активно беруть участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, регулярно проводять спаринги з представниками інших спортивних організацій. Також в Школі боксу відновлено традицію проведення спарингів кожної другої суботи, і на даний момент у них стабільно бере участь більше 100 спортсменів з усієї Херсонської області і, нерідко, гості з інших областей.

Такий активний підхід до відродження школи позначився на спортивних результатах вихованців ДЮСШ з боксу ФСТ «Україна». На даний момент в їх активі два 5 місця на чемпіонаті Європи, 2 золотих, срібна і бронзова медалі чемпіонатів України, 21 золота, 4 срібних і 6 бронзових медалей чемпіонатів області, 7 золотих, 3 срібних і 7 бронзових медалей всеукраїнських турнірів. Дві вихованки ДЮСШ готуються до участі в складі національної збірної України до чемпіонату Європи серед молоді.