«Діти були у захваті». Семінар у Києві показав переваги міні-гандболу

Олімпійські призерки з гандболу Наталія Ляпіна, Олена Цигиця, Олена Яценко, віце-президент Федерації гандболу Євген Петрушевський, асистент головного тренера збірної України Олександр Дудко продемонстрували шкільним вчителям загальноосвітніх шкіл переваги використання на шкільних уроках міні-гандболу та інших рухливих ігор. 
 
Спілкування і практичні заняття відбулись в рамках семінару, що був організований ФГУ разом з Департаментом освіти і науки київської мерії, й пройшов у загальноосвітній школі номер 271 столиці України. Близька 40 київських вчителів фізвиховання прийшли аби дізнатись більше про сучасні методики роботи з дітьми, що успішно використовуються в багатьох країнах світу. 
 
Теоретичну частину семінару провів екс-гравець збірної України, автор книги про міні-гандбол у навчальних закладах Євген Петрушевський. Практичному застосуванню міні-гандболу присутніх вчили Наталія Ляпіна, Олена Цигиця, Оленя Яценко та Олександр Дудко. Координацію заходу здійснювала провідний фахівець ФГУ Наталія Корнієнко. 
 
У ході семінару був проведений експеримент, коли для школярів провели два різних за наповненням уроки фізкультури: один за звичною програмою й зі звичними вправами, інший – з елементами міні-гандболу та іншими рухливими іграми. Вчителі побачили наскільки більшою є зацікавленість та емоційне сприйняття дітьми заняття з використанням міні-гандболу. Не буде перебільшенням сказати, що діти були у захваті. М’яч, ворота, різноманітні естафети, інші ігрові вправи – це  те, що викликає захоплення малечі й при цьому фізично та інтелектуально розвиває школярів. За підсумками семінару вчителі висловились за проведення подібних заходів і в інших районах столиці.