У Херсоні завершився молодіжний чемпіонат України з боротьби САМБО

 

1-3 лютого 2019 року у Херсоні  в спортивному залі  Херсонського вищого училища  фізичної культури Херсонської обласної ради відбувся чемпіонат України з боротьби самбо (спортивне та бойове самбо) серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат старшого віку. У змаганнях взяли  участь близько 450 спортсменів з 22 регіонів  України. 

Під час урочистої церемонії відкриття чемпіонату, до присутніх звернувся заступник голови Херсонської облдержадміністрації Вадим Чабан, який привітав присутніх з початком змагань та побажав спортсменам вдалих виступів на цьогорічних чемпіонатах Європи та світу.

«Для нас дуже важливо приймати змагання такого рівня, як для прикордонної області. Я впевнений, що це не востаннє і ми зможемо зробити це доброю традицією», – зазначив Вадим Чабан. 

Спортсменів із відкриттям чемпіонату привітав і Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко: «Сподіваюся, що такі змагання стануть традиційними для Херсона. Нехай цей чемпіонат стане своєрідним трампліном для ваших подальших перемог на світовому рівні». 

У підсумку змагань херсонські спортсмени вибороли 3 золоті, 4 срібні та 4 бронзові нагороди

 
Так, у перший день змагань, де були  були розіграні перші 20 комплектів нагород у юнаків і дівчат до 18 років у спортивному самбо. чемпіоном України у ваговій категорії  понад 87 кг  став херсонець Євген ПАНІЧ, на  2 місці – Єгор КРИНІН (Київ), на 3 місці – Сергій КОВБАСЮК (Запорізька) і Євген ВЕРКУШ (Київ).
 
2  лютого  стали відомі  володарі  кубків командної першості серед юнаків і дівчат до 18 років зі спортивного й бойового самбо та  призери, серед яких є і представники Херсонської області,  в індивідуальних видах програми у своїх вагових категоріях 

Юнаки (бойове самбо): 

До 56 кг

1. Володимир СЕЧКАРЬОВ (Луганська)
2. Євген ЧАБАНОВ (Миколаївська)
3. Олексій КОХАНСЬКИЙ (Херсонська) і Володимир ГЛУЩЕНКО (Київ)
 
До 65 кг
1. Олексій БУЛАЙ (Херсонська)
2. Дмитро РУЙ (Херсонська)
3. Микита ЗУБКОВ (Луганська) і Артем СЕКІРІН (Житомирська)
 
До 70 кг
1. Кирило КРАСНІКОВ (Харківська)
2. Ілля ШАХОВ (Херсонська)
3. Давид ХРУЛЕНКО (Київ) і Олександр ПРОТАСЕНКО (Одеська)
 
До 75 кг
1. Владислав ІВАНЮХІН (Херсонська)
2. Геннадій СТЕПАНЕНКО (Київ)
3. Денис МИХАЛЬЧУК (Херсонська) і Василь ІВОНЯК (Одеська)
 
До 81 кг
1. Іван КОЗЛОВСЬКИЙ (Одеська)
2. Олександр ПЕТРОВ (Дніпропетровська)
3. Богдан ЯВОРЕНКО (Житомирська) і Олег ТРЕТЬЯКОВ (Херсонська) 

Понад 87 кг
1. Дмитро КАБАНЕЦЬ (Київ)
2. Павло БУГАНОВ  (Херсонська)
3. Георгій МИРОШНИЧЕНКО (Дніпропетровська) і Микита МАРЧЕНКО  (Дніпропетровська)
 
У змаганнях  з бойового самбо серед  юніорів до 20 років херсонці у своїх вагових категоріях вибороли 1 срібну і 1 бронзову нагороди.
 
До 68 кг
1. Максим ПОДОРОЖНИЙ (Рівненська)
2. Артем АФАНАСЕНКО (Херсонська)
3. Роман ЛИХОТВОРЮК (Житомирська) 

До 82 кг
1. Вадим ЛОСЬ (Житомирська)
2. Михайло ЛАКІЗА (Дніпропетровська)
3. Олександр ПРОЦЕНКО (Херсонська) 

У підсумку змагань, командну першість серед юнаків і дівчат до 18 років зі спортивного й бойового самбо очолили представники Харківської області. Друге та третє місця командного заліку посіли Дніпропетровська та Одеська області відповідно. 

Серед юніорів та юніорок (до 20 років) у загальнокомандному заліку перемогли спортсмени з м.Києва. Харківська та Одеська області посіли другу та третю сходинки відповідно. 

 
Херсонські спортсмени дякують всьому тренерському складу: Мирилко Ігору МиколайовичуГринько Олександру МиколайовичуАракелову Георгію Давидовичу, Тимченко Володимиру і звичайно президенту Херсонської обласної федерації Самбо Литвиненко Івану Сергійовичу.