Збірна Херсонщини завоювала одну золоту, дві срібні та п’ять бронзових медалей на чемпіонаті України з боксу серед жінок

Картавцева Крістіна стала чемпіонкою України у ваговій категорії до 54 кг серед юніорок. Другі місця зайняли Боднарчук Катерина у ваговій категорії до 52 кг серед юніорок та Смірічінська Вікторія у ваговій категорії до 48 кг серед школярок.

Бронзовими призерами чемпіонату стали Курнос Людмила у ваговій категорії + 80 кг серед еліти, Покотило Вікторія у ваговій категорії до 50кг серед юніорок, Шапета Марія у ваговій категорії до 39 кг, Барік Дарина у ваговій категорії до 42 кг, Дудкіна Лариса у ваговій категорії до 57 кг серед школярок.

«Вважаю виступ нашої команди – кращим за весь час. Так, у нас і на перехідній Україні була золота медаль і багато виграних боїв, але це була перехідна Україна. Заробити ж золото на основній Україні – це набагато цінніше. За підсумками Чемпіонату аж чотири дівчинки потрапили до складу збірної команди України, це Вікторія Смірічінська у віковій категорії школярки, Вікторія Покотило, Катерина Боднарчук та Христина Картавцева у віковій категорії юніори. Відразу після України починається підготовка до Чемпіонату Європи. Вже з 9 березня розпочинаються збори юніорської та молодіжної збірних команд України спільно зі збірною командою Казахстану в рамках першого етапу підготовки. Катерина Боднарчук в спірному бою, з роздільним рішенням суддів, поступилася своїй суперниці, і питання про поїздку на головний старт року залишається відкритим. Таким чином, відразу дві спортсменки ХОО ФБУ мають всі шанси потрапити на Чемпіонат Європи, який проходитиме з 17 по 25 травня в Румунії. Також варто відзначити всіх дівчаток, велика частина яких, в конкурентних боях програла чемпіонкам. Рівень наших дівчаток зростає, утворився кістяк, на якому зможе рости підростаюче покоління », – прокоментував результати херсонської команди тренер чемпіонки Дмитро ДЗЯДЕВИЧ.
Супроводжували спортсменок старший тренер збірної Херсонської області з боксу серед жінок Ігор Стецюк, тренера Дмитро ДЗЯДЕВИЧ, Олександр Курдов, Сергій Олейниченко. Також до складу херсонської команди увійшов суддя Володимир ДЗЯДЕВИЧ.

Чемпіонат України з боксу серед жінок проходив в Харкові з 1 по 7 лютого.