«Мовістар Інтер» вирвав перемогу у «Продексіма» і зіграє у Фіналі восьми Ліги чемпіонів УЄФА

Через фінансові проблеми перед цим сезоном чемпіону Іспанії довелося кардинально змінювати як сам склад, так і принципи його формування. Не зважаючи на це, саме «Мовістар Інтер» вважався явним фаворитом цієї зустрічі. На користь цього говорив і більший досвід гравців суперника, і їхня гра в одній із найсильніших ліг світу, і традиційно жалива статистика зустрічей між українськими та іспанськми командами. Проте «Продексім» своєю грою зумів перевершити усі найсміливіші сподівання.

Команди з перших секунд взяли одна одну в лещата щільного високого пресингу. Херсонцям вдалося нав’язати господарям боротьбу практично по всьому майданчику. Підопічні Броканело нівелювали всі переваги іспанського чемпіона не дозволяючи тому не те, що плести мережива комбінацій, а й просто спокійно контролювати м’яч більш-менш тривалий період часу.

Головною рушійною силою чемпіона України на чужій половині майданчика став Роніньо. Бразило-грузин двічі влучив в каркас воріт суперника, а ще не дуже зручною передачею практично виводив Даніела на порожні ворота. Він же ж на пару з Сорокіним ледь не повторив свій гол «Барселоні», але Ерік ціною жовтої картки встиг завалити гравця «мельників».

Українці практично не помилялися в захисті, але господарі знайшли свій момент. Сальдісе своїми обманними рухами закрутив голову Даніелу і з пари метрів головою розстріляв ворота після кутового – 1:0. Саме після «стандартів» підопічні Переса і мали більшість своїх моментів. За 40 секунд до кінця Броканело несподівано кинув у бій п’ятого польового і це ледь не спрацювало, але Даніел не встиг замкнути дальню стійку. Абсолютно рівний перший тайм, а за показником очікуваних голів явно виграшний для «Продексіма», закінчився на користь іспанців. 

Після оптимістичного початку другого тайму господарі підняли швидкості до шостої передачі. «Мельникам» на таких швидкостях грати просто ніде, тому вони постійно почали не встигати за своїми опонентами і помилятися, але Ципун якимось дивом встигав рятувати ворота.

Дуже слушним в цей момент стало пошкодження Боїса, що привело до паузи у грі, яка була дуже потрібна «мельникам», щоб призвичаїтися до зміни обстановки. Після відновлення гри Роніньо встиг «перекусити» гольову атаку суперника і розіграв зі Зваричем ситуативну більшість, яку останній і реалізував – 1:1. Після цього гра абсолютно розкрилася, але Роніньо вдруге помилився, будучи останнім гравцем з м’ячем. Цього разу навіть Ципун не зумів виручити і Борха реалізував вихід віч-на-віч – 2:1. На щастя, вдалося швидко зрівняти рахунок. Шотурма згадав хитрощі Журби в недавньому матчі з «ХІТом» при виконанні ауту, коли сам став автором автоголу, і здійснив цей же трюк з Полою – 2:2. 

В клатч-таймі ніхто не став закриватися і то одна, то інша команда могла вийти вперед. Трохи більш ніж за хвилину до кінця Андре Броканело втретє в цьому матчі перейшов на гру з 5-м польовим.  Цього разу ризик себе не виправдав – іспанці зуміли двічі забити в наші порожні ворота. 

«Продексім» продемонстрував те, чого дуже часто бракує нашим командам на всіх рівнях у матчах з подібними суперниками – відсутність страху перед іменитим фаворитом. Була віра у власні сили і бажання не чекати свого шансу, а грати як рівний з рівним. Проте головне, що все це було підкріплене якістю гри. Вдалося зіграти ще краще, ніж попереднього сезону з «Барселоною». Теперішній «Мовістар Інтер», звісно, не минулорічна «Барселона», але все одно грізний суперник. Втім, попри зовсім інший сценарій гри, фінальний результат аналогічний – 2:4. «Продексім» підібрався на відстань витягнутої руки до видатного результату, але в останній момент все перевернулося догори дригом…

Мовістар Інтер (Іспанія) – Продексім (Херсон, Україна) 4:2 (1:0) 
Голи: Дані Сальдісе 15”30” (гп – Борха), Борха 32”19”, Сесіліо 38”46”, Хесус Гарсія 39”09” – Зварич 30”08” (гп – Роніньо), Пола 33”00” (а/г)
Попередження: Ерік 13’08” – Шотурма, 12’04”, Д. Сорокін, 29’24”, Роніньо 34’24”
Інтер: Хесус Гарсія (вр) – Пола (к), Райа, Борха, Піто – Сесіліо, Дані Сальдісе, Ерік, Фернандо – Тріподі, Бойїс.
Запас: Алекс Гонсалес (вр),  Бруно Яковіно. 
Головний тренер: Тіно Перес
Прод.: Ципун (вр) – Зварич, Роніньо, Шотурма, Білоцерківець – Даніел, Скорий (к), Клаудіньо, Д. Сорокін – Андреу.
Запас: Заєць (вр), Волянюк, С. Моспан,  Бессалов.
Головний тренер: Андре Броканело
Перший арбітр: Онджей Черни (Чехія)
Другий арбітр: Габор Ковач (Угорщина)
Третій арбітр: Хуан Галлардо (Іспанія)
Хронометрист: Ана Санчес Бомбін (Іспанія)

Статистика від УЄФА

Загалом ударів: 47 –  40
У площину: 20 – 15
Повз: 16 – 13
Заблокованих: 11 – 12
Кутові: 15 – 11
Порушення: 6 – 7 (2 – 3)

Статистика від транслятора

Загалом ударів: 55 –  45
У площину:  22 – 15
Кутові: 15 – 9