На Херсонщині відбувся всеукраїнський фестиваль «Здорова молодь – здорова нація»

На базі Центру Олімпійських видів спорту «Прибрежний» у Лазурному Херсонської області відбувся фінал Всеукраїнського фестивалю «Здорова молодь – здорова нація».

Херсонській області випала честь приймати фінальні змагання, на які приїхали команди з 17 областей України. У церемонії нагородження переможців фестивалю взяв участь Президент Федерації легкої атлетики, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.


– Мені дуже приємно в котре бути тут у «Прибрежному» в Лазурному. Від багаточисельної спортивної родини, від Олімпійського комітету щиро дякую керівнику Центра Олімпійських видів спорту Андрію Путілову, який в цей надскладний для держави період інвестує у розвиток спортивної інфраструктури. У листопаді 2018 року ми відкривали цю спортивну арену, і ось бачимо – тут верує життя, проходять збори та змагання різного рівня. Сюди поїхали спортсмени, але мені приємно, що легка атлетика відчуває тут себе, як вдома. Вітаю учасників Всеукраїнського фестивалю, вважаю, що такі заходи вкрай потрібні для популяризації масового спорту та здорового способу життя, – сказав Ігор Гоцул.

Фестиваль проводить Всеукраїнський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Специфіка фестивалю у тому, що змагання тут не схожі на традиційні спортивні. Учасники грали у рухливі ігри та бампербол, брали участь у квестах, влаштовували перегони на тачках та займались спортивним орієнтуванням.


У цьому році кращою стала команда Волинської області. 2 місце у команди Рівненської області, 3 місце поділили Житомирська та Полтавська області.

Довідка:
Центр Олімпійських видів спорту “Прибрежний” – перший в Україні приклад приватно-державного партнерства у галузі спорту. У квітні 2018 року було підписано чотирьохсторонній Меморандум між Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України, Херсонською обласною державною адміністрацією та ТОВ “Прибрежний” про співробітництво у галузі спорту на базі інфраструктурного об’єкта європейського рівня – Центр Олімпійських видів спорту “Прибрежний”.
У червні 2018 року відбулось відкриття першої черги спортивної арени – футбольного поля зі штучним покриттям. У листопаді 2018 року відкрито другу чергу Центру та проведено Перший відкритий чемпіонат Криму з легкоатлетичного багатоборства серед юніорів та юнаків, який наразі внесено у календар заходів Міністерства молоді й спорту. 
У квітні 2019 року на базі Центру Олімпійських відив спорту “Прибрежний” пройшли тренувальні збори легкоатлетичної збірної України.
Спортивна арена у “Прибрежному” побудована виключно за кошти інвестора, голови правління Механічного заводу Андрій Путілова. Арена складається з великого футбольного поля, легкоатлетичних доріжок, секторів для стрибків, майданчиків для гри у волейбол та баскетбол.

Джерело: ПІК