На Херсонщині відбувся фінальний матч з футболу

3 листопада, на стадіоні «Колос» села Тавричанка Тавричанської ОТГ відбувся фінальний матч обласних спортивних змагань з футболу на Кубок газети «Новий день» серед команд ветеранів 35+, пам’яті Героя України Віри Опанасівни Найдьонової, багаторічної директорки державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» національної академії аграрних наук України, палкої прихильниці здорового способу життя та спорту.

Змагання, яке проводиться учетверте за ініціативи сина Віри Опанасівни, нинішнього керівника господарства Віктора Найдьонова та головного редактора незалежної газети Херсонщини «Новий день» Анатолія Жупини, організували і провели редакція газети «Новий день», територіальна  організація громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» у Херсонській області, громадська організація «Асоціація ветеранів футбольного клубу «Кристал», ветеранів футболу міста Херсона та Херсонської області» за організаційної та фінансової підтримки державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське».
 
Змагання проводилися за олімпійською ситемою з вибуванням після першої поразки. У фінальному матчі, як і рік тому,  зустрілися команди «ЕНЕРГІЯ» м. Нова Каховка та господарі – команда «ТАРИЧАНКА».
 
Не дивлячись на те, що грали ветерани, матч відбувся у яскравій, безкомпромісній, коректній та чесній боротьбі. Перший тайм прошов у рівній боротьбі і закінчився з рахунком 1:1. У другому – була деяка територіальна і ігрова перевага господарів з багатьма небезпечними моментами біля воріт суперника, які так і не були реалізовані.
 
Нічийний результат і основного часу та серія пенальті у підсумку.
 
А в серії пенальті героєм матчу став воротар господарів Сергій Заварихін, який парирував 3 з 5 одинадцятиметрових – рахунок у серії 4:2 на користь «Тавричанки», загальний рахунок– 5:3.
 
Таким чином, володарем Кубка газети «Новий день», пам’яті Героя України Віри Опанасівни Найдьонової серед команд ветеранів 35+ утретє поспіль стала команда «ТАРИЧАНКА» Тавричанської ОТГ.
 
Володарями Кубка стали Сергій.Заварихін, Олексій Семенов, Володимир Столярчук, Андрій Дрьомін, Віталій Лілик, СергійСиненок, ВолодимирНикитенко, Дмитро Кузнецов, Віктор Мазуренко, Сергій .Низовець, Ілля Ісаков, Кирило Маркитан, Дмитро Яковенко, Михайло Мариков, Андрій Соколюк, Олексій.Александров.
 
Переможцям були вручені перехідний кубок (навічно), золоті медалі, дипломи і грошову премію від ДП «ДГ «Асканійське».
 
Фіналістам були вручені срібні медалі, дипломи і грошову премію.
 
Нагороди вручили Анатолій Жупина, головний редактор газети «Новий день», В’ячеслав Роль, голова ТО «ВФСТ «Колос» у Херсонській області, Сергій Найдьонов, директор ДП «ДГ «Асканійське», син Віри Опанасівни Найдьонової.
 
Редакція газети «Новий день» нагородила як переможців і фіналістів кубка, так і обох півфіналістів, річною передплатою газети «Новий день» на 2020 рік.