На Херсонщині завершився Міжнародний турнір з боксу

6 квітня 2021 року у Херсоні відбувся завершальний етап XVI Міжнародного турніру з боксу класу «А» пам’яті Майстра спорту СРСР Миколи Мангера, одного з перших суддів з боксу України. 

Цього року випробувати долю та зробити ще один крок до великої мрії приїхали найкращі боксери 10 країн світу: Казахстану, Азербайджану, Марокко, Болгарії, Вірменії, Молдови, Намібії, Хорватії, Польщі та України. Багато з них вже, навіть,  отримали Олімпійські ліцензії та мають можливість представляти свої країни на Олімпійських іграх в Токіо.

Традиційно змагання відбулися у 8 вагових категоріях. Так, за підсумками проведених двобоїв 5 українських спортсменів завоювали бронзові медалі турніру, а сьогодні, у фіналі за перемогу змагалися 9 українських боксерів. Представники ж Херсонщини впродовж турніру завоювали два 5 місця. До фіналу потрапив херсонець Андрій Пєтухов, який боровся за золото у ваговій категорії до 81 кг.

Підтримати спортсменів прийшов і голова облдержадміністрації Сергій Козир. У своєму привітальному слові очільник області зазначив: «Висловлюю щиру вдячність організаторам цього масштабного турніру Міжнародного рівня. Адже саме завдяки цим людям вже 15 років поспіль, навесні, наша Херсонщина стає справжньою столицею боксу. Кожним з учасників ми маємо пишатися. Ви – наша гордість».

Також Сергій Козир наголосив, що команда облдержадміністрації завжди підтримує молодь і населення області у спортивних починаннях. Наразі завдяки програмі Президента «Велике будівництво» майже 400 тисяч жителів області отримали змогу займатись спортом у комфортних умовах. Активне будівництво стадіонів та спортивних майданчиків активно ведеться і в цьому році.

За матеріалами сайту Херсонської ОДА