Провідні спортсмени Херсонщини отримають заслужені стипендії

20 травня відбулася робоча зустріч із провідними спортсменами Херсонщини, членами національних та олімпійських збірних України, тренерами та представниками спортивних федерацій. Під час зустрічі було порушено питання виплати стипендій за обласною програмою кращим спортсменам.

Директор Департаменту реалізації гуманітарної політики облдержадміністрації Михайло Линецький повідомив, що спільно з Департаментом фінансів облдержадміністрації було проведено необхідні розрахунки для відновлення виплат стипендій. Дане питання виноситиметься на чергове засідання сесії Херсонської облради, яке відбудеться вже 29 травня.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв запропонував зібрати найближчим часом координаційну раду, котра має визначити перелік спортсменів, які отримуватимуть стипендії.

Зараз потрібно спланувати потребу в коштах, аби одразу після сесії Херсонської облради організовувати виплати стипендій для кращих спортсменів області», – зазначає Юрій Гусєв.

Крім цього, керівники спортивних федерацій області поскаржилися, що вже два роки вони не можуть домогтися підвищення компенсації харчування спортсменів під час змагань або тренувальних зборів.

На це Михайло Линецький відповів, що на підставі даних управління статистики вже було здійснено розрахунок. Проєкт наказу про впровадження нового розрахунку знаходиться на погодженні у Південному міжрегіональному управлінні юстиції.

Також, за пропозицією спортсменів, до складу координаційної ради з розвитку фізичної культури та спорту в Херсонській області буде внесено зміни.

Джерело: https://khoda.gov.ua/prov%D1%96dn%D1%96-sportsmeni-hersonshhini-otrimajut-zasluzhen%D1%96-stipend%D1%96%D1%97