Розвиток веслування на Херсонщині. Важливі кроки.

28 березня 2019 року у приміщенні комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради відбулась позачергова звітно-виборча конференція громадської організації «Херсонська обласна федерація з веслування на байдарках і каное».

До порядку денного Конференції увійшли наступні питання: звіт президента Федерації за 2018 рік та обрання керуючих органів Федерації.

Президент Федерації Мотов Олексій Володимирович у своєму звіті зазначив основні показники результативності в роботі Федерації: це участь спортсменів у змаганнях 2018 року за підсумками яких, Херсонська область у всеукраїнському рейтингу посіла четверте місце (у 2017 році було сьоме місце), а  у рейтингу Херсонської області – друге (у 2017 році – четверте); це і підготовка членів збірної команди України, до складу якої увійшло 25 спортсменів: 10 – основного складу, 6 кандидатів та 9 – резервного складу (у 2017 році – 14 спортсменів – 4-4-6), а також учасників міжнародних змагань – 14 спортсменів (2017 рік – 6 чол.). Збірна команда Херсонської області у неповному складі посіла І місце на чемпіонаті України серед юніорів та молоді до 23 років  2018 року. 

Як зазначили присутні на Конференції фахівці сфери спорту, за останні двадцять років Херсонщина ще не досягала такого високого результату.

Олексій Мотов звернув увагу на те, що у минулому році збільшено кількість навчально-тренувальних зборів з підготовки збірних команд області. Підготовка проводилась як за кошти обласного бюджету, так і за кошти міського.

Одним із важливих питань Конференції, це обрання керуючих органів Федерації. До виконкому Федерації було надіслано два листи з пропозиціями кандидатур на обрання президента Федерації: кандидатура Олексія Мотова та Сергія Рибачка. Було обрано президентом Федерації Олексія Мотова. До нового складу виконкому увійшли:

  1. Рибачок Сергій – віце-президент Федерації, відповідає за співпрацю зі спонсорами та фізкультурно-спортивними товариствами області для забезпечення спортсменів області спорту вищих досягнень.
  2. Кірсанов Сергій –  віце-президент Федерації, в обов’язки якого входить взаємодія з НОК та популяризація веслування на байдарках і каное в області.
  3. Давидова Світлана – віце-президент Федерації, в обов’язки якої входить взаємодія з управлінням облдержадміністрації, міським правлінням, Мінмолодьспортом та Федерацією каное України.
  4. Сиромятников Олександр – член виконкому, який представляє та захищає інтереси спортсменів області.
  5. Мартинов Юрій – член виконкому, відповідає за роботу ветеранського руху.
  6. Середенко-Фесун Наталья – член виконкому, секретар Федерації.
  7. Кондратенко Ольга – член виконкому, фінансовий директор.

Роботу Херсонської обласної федерації з веслування на байдарках і каное високо оцінило Херсонське обласне відділення НОК і висловило підтримку організаторській та професійній роботі президента Федерації  Мотова Олексія Володимировича.

Слід додати, що Федерація каное України підтвердила надані повноваження щодо розвитку веслування на байдарках і каное в Херсонській області Херсонській обласній федерації з веслування на байдарках і каное.