Спортивна сенсація від президента МФК «Продексім»

27 травня 2020 року, президент херсонського МФК «Продексім» Ігор Колихаєв зібрав команду, щоб поспілкуватися з гравцями та тренерським складом і оголосити, що з сьогоднішнього дня починається відпустка. Під час бесіди Ігор Вікторович підвів підсумки нинішнього сезону, розповів про плани на прийдешній сезон і побажав всім чудового літнього відпочинку. Прес-служба клубу задала кілька запитань президенту, і його відповіді точно не залишать любителів футзалу байдужими.
 
– Ігор Вікторович, прийміть вітання з четвертим чемпіонським званням. Поділіться, будь ласка, секретом такого успіху. Або ж це закономірність, яка ґрунтується на систематичної правильно вибудуваної роботі?
 
– Дякую за привітання. Так, ми і справді переписали історію українського футзалу, завоювали 4 чемпіонські титули поспіль. Кожен з гравців, тренерів і, найголовніше, уболівальників, внесли свою лепту в це чемпіонство. У чому секрет? По-перше, секрет в бажанні … У бажанні творити, в бажанні створювати, а найголовніший секрет в тому, що МФК «Продексім» – це велика сім’я. І якщо ти хочеш, щоб сім’я була успішною, її потрібно любити, оберігати і уособлювати. У цьому весь успіх.
 
– Які у Вас плани на майбутній сезон?
 
– Цілі і завдання у нас завжди одні й ті ж: перемога і тільки перемога. Крім перемоги нас нічого не цікавить. Завдання, поставлене перед гравцями і тренерським штабом – це перемагати. Перемагати завжди, перемагати скрізь. Ти завжди будеш заряджати гравців, мотивувати їх на перемоги. Ми чекаємо на повернення Хав’єра Родрігеса, який очолить клуб. Коли ми з ним прощалися, ми говорили, що двері нашого клубу завжди відкриті для нього, вболівальники його чекають, місто його любить. Я думаю, що це буде самим мотивуючим елементом для нашої футбольної сім’ї, і він буде прагнути досягти поставлених цілей. А найголовніше завдання – це забрати кубок України, Суперкубок, тобто ті трофеї, яких у нас немає на сьогоднішній день; щоб ті хлопці, які викладаються день з дня на тренуваннях, придбали внутрішню впевненість, мотивацію, щоб у них горіли очі не тільки на тренуваннях, а й на іграх, незалежно від того, який суперник перед ними, бо у них основне завдання перемогти .
 
– Ви вже сказали, що Хаві Родрігес повертається в команду. Чи будуть ще якісь трансферні новини в наступному сезоні?
 
– Ці питання будуть задані Хав’єру, і він, як головний тренер футбольного клубу, буде ставити завдання і запрошувати тих гравців, які будуть йому необхідні для виконання поставлених завдань. Він є основним маестро в даному клубі, тому до нього всі питання.
 
– На сьогоднішній день команда складається на 90% з гравців-українців. Це політика клубу або ж просто так склалися обставини?
 
– Хороше запитання. Знаєте, в Україні живе близько 40 млн чоловік, може, зараз менше людей перебувають на території нашої країни. Найголовніше завдання тренера – знайти цих гравців, які будуть виконувати поставлені завдання. Коли ми запрошували Хав’єра, головною умовою було, щоб команда була сформована з українських футболістів. Може, це будуть два легіонера, які будуть вести і давати динаміку розвитку якості гри, прийому м’яча, віддачі пасу, удару по воротах, дриблінгу та інших елементів футзалу. Але завдання номер один – це щоб в Україні грали якісні футболісти нашої країни. Тому все це залежить від тренера, того мотиватора, який зможе це зробити.
 
Звернення президента клубу до вболівальників «малюнків»: «Дорогі вболівальники, я безмірно всім вам вдячний за ваші теплі серця, за вашу чуйність, за ваші душі, за ті барабани і емоції, які змушували футболістів бігти вперед, не зупинятися, ті емоції, які викликали мурашки по шкірі. Найголовніше, я хочу вам подякувати за те, що ви є, що ви справжні, за те, що ви є патріотами футбольного клубу «Продексім», патріотами свого міста і країни. Приходьте, не забувайте, ми постараємося вас не розчаровувати. Наша мета – тільки перемога, і тільки разом з вами ми зможемо її досягти. Спасибі, гарного вам відпочинку. »