У Каховці відбувся спортивний фестиваль “Козацькі розваги”

12 жовтня на базі с/к “Олімпійський” відбувся VІІ Відкритий міський спортивний фестиваль “Козацькі розваги”, присвячений Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

У фестивалі взяло участь 5 куренів, з них: чотири козацьких куреня Каховської паланки УДЮТ “Січ”: “Мандрівник” (СЗОШ № 2), “Мандрівник – 2” (СЗОШ № 2), “Джура” (ЗОШ № 4), “Скіф” (гімназія), а також ВПК “Сокіл”.

Фестиваль було розпочато з Державного Гімну України і поздоровлень начальника відділу у справах молоді та спорту Віктора Зубкова та наказного отамана “Скіф”, Каховської паланки УДЮТ “Січ” Олексія Гадючка.

Учасники змагались в різноманітних видах спорту (підняття гирі, перетягування канату, легкоатлетичній козацькій естафеті, розбірка та збірка автомата, стрільба з пневматичної зброї та лука, підтягування на перекладені і знані історії Українського козацтва.

В загальному заліку перемогу святкував курінь “Скіф” (наставник Олена Дмитренко), на ІІ місці – курінь “Мандрівник” (наставники: Тетяна Зубкова та Олег Гритчин) на ІІІ місці – команда ВПК “Сокіл” (наставник В’ячеслав Пашинський).

У вікторині з історії Українського козацтва призерами стали: “Мандрівник”, “Скіф”, “Джура”.

Переможці та призери отримали дипломи, спортивний інвентар та солодкі призи від відділу у справах молоді та спорту, а переможець ще й Кубок.

Організатором фестивалю виступили: відділ у справах молоді та спорту, управління освіти, ДЮСШ та Каховська паланка УДЮТ “Січ”.