У Херсоні відбувся благодійний забіг “Сердечний забіг. Біжи Допоможи!”

“Сердечний забіг” на підтримку Аріни Тимошенко відбувся 05 червня 2021 року в Парку “Херсонська фортеця”. Захід проводився, щоб допомогти одужати дівчинці від гліоми стовбура головного мозку.

У благодійному забігу взяли участь понад 180 херсонців. При реєстрації кожен міг зробити пожертвування для Аріни.
“Цей забіг для того, щоб допомогти маленькій Арінці пролікуватися, і тому ми зібралися тут, щоб зібрати благодійні кошти на її лікування”, – розповів співорганізатор “сердечно забігу” Олександр Кобельчук.

У забігу взяли участь студенти, члени громадських організацій, спортсмени. “Сердечний забіг” пройшов на трьох дистанціях: 500 метрів, 3 і 5 километрів. Першими дистанцію в 500 метрів бігли маленькі учасники. Серед них і сама Аріна з мамою.
“У червні ми вже 1,5 року, як на хіміотерапії. Складність нашого діагнозу в тому, що стовбур головного мозку не оперується в жодній країні світу, тому що це дуже складне місце. І єдиний шанс – це зупинити зростання пухлини. Багато грошей іде на підтримку, на реабілітацію після хіміотерапії “, – розповіла мама Аріни Ольга Кольцова.

Людмила Пушкіна 2018 року перемогла на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед ветеранів. Сьогодні прийшла підтримати маленьку Арінку.

“Своїм прикладом хочу молоді сказати, що благодійність – це перш за все бути людиною, а потім вже великим спортсменом. Тому сьогодні я віддаю свою перемогу, свою участь заради цієї дівчинки”, – говорить Людмила Пушкіна.

Анастасія Онищенко кілька років знає маму Аріни Тимошенко Ольгу Кольцову, яка до того, як поставили діагноз її дочки, сама брала активну участь в благодійних акціях.

“Ця акція дуже важлива для мене, тому що я знаю маму Аріни Олю. Вона була вчителем фізкультури в нашій 32-й школі, коли я ще була учнем цієї школи. Зараз я вже доросла дівчина, випускниця, але пам’ятаю Олю хорошою, щирою і дуже усміхненою “, – говорить Анастасія.

Нагороджував переможців заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Андрій Проценко.

За підрахунками організаторів під час акції було зібрано близько шістдесяти тисяч гривень.