Херсонська обласна рада посилила підтримку олімпійських видів спорту

Впродовж останніх років Херсонська обласна рада суттєво посилила підтримку спорту.  У 2019 році бюджет спорту Херсонської області у порівнянні з минулим роком збільшено на 13 млн. грн., або понад 20%. Депутати Херсонської обласної ради розуміють, що 2019 рік – передолімпійський, тому віднаходять можливість збільшити видатки саме для олімпійських видів спорту, у першу чергу – для веслування академічного та на байдарках і каное, які для області є стратегічними.

Крім того, за особистої ініціативи голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та за підтримки депутатського корпусу в останні роки в декілька разів збільшено фінансування на оновлення матеріально-технічної бази центральних спортивних об’єктів: на ремонт приміщень Школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ) та Вищого училища фізичної культури (ВУФК), на придбання спортивного інвентарю та обладнання для цих установ.

У цьому році на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту в обласному бюджеті передбачено на 1 млн. грн., або на 30 % більше коштів. Майже на 6 млн. грн., або на 30 % збільшено видатки на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На третину, або на 100 тис. грн. зросло фінансування Центру олімпійської підготовки з гандболу.

Витрати на школу Вищої спортивної майстерності у 2019 році збільшено на 1,4 млн. грн. (майже на 20 %) у порівнянні з минулим роком. Вперше за багаторічний період в обласному бюджеті передбачено кошти ШВСМ на фармакологію (200 тис. грн.), збільшено видатки на навчально-спортивну роботу з 540,3 тис. грн. у 2018 році до 750 тис. грн. у поточному році.