Херсонський важкоатлет встановив новий рекорд України

Вихованці відділення важкої атлетики Скадовської філії Херсонського вищого училища фізичної культури Херсонської обласної ради та студенти ХВУФК взяли участь у чемпіонаті України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. Змагання відбулися з 25 по 29 березня в місті Коломия (Івано-Франківськ).

Херсонські спортсмени показали на помості відмінну техніку виконання класичних вправ та покращили свої особисті результати.

Так, учень 11 класу, майстер спорту України Максим Домбровський у ваговій категорії до 81 кг піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу, виборовши золоту медаль та побивши національний рекорд відразу в двох вправах. Спочатку у вправі ривок він підняв штангу вагою 137 кг, а потім – зафіксував над головою 175 кг. В сумі 312 кг – і це новий рекорд України серед юнаків до 17 років.

Випускник училища, майстер спорту України Олексій Хандусь у ваговій категорії до 84 кг виборов золоту медаль. Результат 315 кг у сумі двоборства: у ривку – 145 кг, у поштовху – 170 кг.

Проте, не лише хлопці удостоїлися почесних нагород. Прекрасна половина людства теж вміє тримати рекордну вагу над головою. Так, учениця 10 класу Вікторія Іванова стала срібним призером чемпіонату в ваговій категорії до 87 кг. А студентка І курсу відділення важкої атлетики ХВУФК, майстер спорту України Наталя Лосякова зупинилася на четвертій входинці у ваговій категорії до 59 кг, показавши у сумі двоборства 146 кг, що на 13 кг вище нормативу МСУ.

Підготували спортсменів – Заслужений тренер України Пастух Галина Іванівна та майстер спорту міжнародного класу Дьячкова Ольга Сергіївна.

Джерело: Херсонська обласна рада