Херсонський “Дніпро” здобув перемогу в першій грі 1/4 фіналу УХЛ

УХЛ-Парі-Матч: Дублі Шибаєва, Янишевського і Матерухін допомогли «Дніпру» впевнено обіграти харків’ян в першому поєдинку 1/4 плей-офф
Херсонські хокеїсти закидали в кожному періоді
12 березня, в Харкові відбувся перший поєдинок другої чвертьфінальної пари серії плей-офф УХЛ-Парі-Матч. Місцевий МХК «Динамо» приймав херсонський «Дніпро».

У цьому матчі явним фаворитом вважалися гості, які з перших секунд гри кинулися в атаку. Вже на третій хвилині «щуки» вийшли вперед, завдяки точному кидку Андрія Жвачкіна. Ще через хвилину Олександр Каракулко міг подвоювати рахунок, але з вигідного положення не влучив по воротах.

Харків’яни свій більш-менш небезпечний момент створили біля воріт суперника на шостій хвилині, а вже на сьомій зрівняли рахунок. Михайло Геворкян віддав гольову передачу на Олександра Праведного, а той потужно і точно прошив шайбою воротаря херсонців Олександра Хомутова – 1: 1. 

Вся гра в першому періоді проходила за таким принципом – на 3-4 атаки гостей господарі створювали один небезпечний момент. З середини і до кінця періоду хокеїсти «Дніпра» притиснули харків’ян до їхніх воріт. Гості мали як мінімум три можливості для взяття воріт. Одна з них трапилася на 17 хвилині, коли Олександр Каракулько з близької відстані, розстрілював ворота Михайла Шевчука. Воротар харків’ян зробив неймовірний сейв і врятував команду від вірного гола.

Господарі відповіли двома гострими контратаками, одна з яких могла завершитися взяттям воріт, але в останній момент форварда «Динамо» підвів брак майстерності.

Другий період почався з продовженням атак «Дніпра», які хвилями накачувалися на ворота господарів. Кидки Дениса Василенкова, Сергія Кузьмика і Олексія Янишевського не досягнули успіху.

У свою чергу «Динамівці» змогли відповісти не менш небезпечним випадом за участю Михайла Геворкяна і Євгена Абаджян. Першим віддав, а другий небезпечно пробив. Але воротар херсонців відбив шайбу.

Переломний момент в грі трапився на 29 хвилині коли провели атаку, після якої Олександр Шибаєв закинув другу шайбу. На 31 хвилині Деніс Василенков, з передачі Шибаєва забив третій гол. А за три хвилини до кінця періоду хокеїсти «щук» відзначилися ще двічі – 5: 1.

У заключній двадцятихвилинці гості закинули ще три шайби. Спочатку точним кидком з передачі Дениса Матусевича відзначився Олександр Матерухін. Потім, в середині періоду, Олексій Янішевський з передачі Сергія Кузьмика оформив дубль в матчі. А за 17 секунд до кінця зустрічі, Олекандр Матерухін закинув восьму підсумкову шайбу.

Таким чином, «Дніпро» здобув першу перемогу в 1/4 фіналу плей-офф УХЛ-Парі-Матч з рахунком 8: 1. Далі серія переїжджає в Херсон, де 15 березня об 14:00 команди зіграють матч-відповідь.

1/4 плей-офф МХК «Динамо» – «Дніпро» 1: 8 (1: 1, 0: 4, 0: 3)