Херсонському тренеру-викладачу з тенісу настільного вручено орден «За заслуги» ІІІ ступеня

29 липня 2020 року під час засідання колегії Херсонської  облдержадміністрації очільник області Юрій Гусєв вручив державні відзнаки жителям Херсонщини.

Так, за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Вечерка Євгенія Матвійовича – тренера-викладача Херсонської міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Херсонської міської ради. 

Спортивна громада Херсонщини вітає Євгенія Матвійовича з високою  державною нагородою та бажає вірних друзів поряд, міцного здоров’я, гарного настрою, щастя та добробуту!!!

Довідка: Вечерок Євгеній Матвійович – Майстер спорту СРСР з настільного тенісу (1967), заслужений тренер України (1986), суддя міжнародної категорії з настільного тенісу (1990), заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2002).

У 1970-1981 роках – старший тренер учбово-спортивного відділу комітету з фізичної культури та спорту Херсонського облвиконкому.

Працює тренером-викладачем з настільного тенісу понад 50 років. За час тренерської роботи підготував 2 майстрів спорту СРСР міжнародного класу, 50 майстрів спорту, 5 чемпіонів СРСР, 7 переможців першостей Європи. Його вихованці понад 300 разів ставали переможцями і призерами всеукраїнських, всесоюзних і міжнародних змагань з настільного тенісу.

У 1981, 1986, 1999 роках був найкращим тренером Херсонщини за підсумками роботи за рік в комплексних змаганнях (молодіжні ігри, Спартакіади).

Створена ним спеціалізована спортивна база була однією з кращих в СРСР і Україні, на якій збірні команди СРСР і України готувалися до чемпіонатів світу і Європи з настільного тенісу.

У 1986 році був кращим тренером України.

З 1971 року у м. Херсоні проводилися всесоюзні і міжнародні змагання з настільного тенісу. Так, в 1978-1979 роках відбулися матчі Європейської ліги СРСР – Франція, СРСР – Угорщина, СРСР – Швеція, СРСР – Греція, де Євген Вечерок виступав в якості головного судді.

В даний час Вечорок Євгеній Матвійович продовжує активно працювати (комунальний заклад “Херсонський фаховий спортивний коледж” Херсонської обласної ради та Херсонська міська дитячо-юнацька спортивна школа № 3 Херсонської міської ради), готує спортсменів до збірних команд України для участі в міжнародних змаганнях з настільного тенісу.