Чемпіонат Каховки з швидких шахів

2 лютого 2020 року в шаховому клубі МПК «Меліоратор» фінішував відкритий Чемпіонат м. Каховки з швидких шахів (рапід) 2020 року. В змаганнях, організованих міською шаховою федерацією спільно з відділом у справах молоді та спорту міської ради, та при підтримці відділу культури, взяли участь 30 шахістів різного віку з Каховки, Н.Каховки та Каховського району. Серед учасників – три кандидати у майстри спорту з шахів.

Першість у турнірі розігрувалась за швейцарською системою з рейтинговим жеребкуванням (11 турів) та контролем часу 20 хв. на партію кожному учаснику.

За підсумками напруженої та безкомпромісної боротьби за шаховими дошками, звання Чемпіона Каховки з швидких шахів 2020 року виборов кандидат у майстри спорту з Каховки Артур Ралко (10 очок з 11-ти). Срібну нагороду здобув каховчанин, кандидат у майстри спорту Дмитро Кузьоминський (8,5 очок). Одразу двоє претендентів на бронзу набрали однакову кількість очок – по 8, але кращі додаткові показники вивели на призове місце ветерана каховських шахів Олега Пільщікова. Євгенія Ралко (Каховка) – на четвертому місці (цей результат став кращим серед жінок).

У заліку серед ветеранів трійка призерів виглядає наступним чином: І – Володимир Гула (Н.Каховка), ІІ – Всеволод Рябошапка (Каховка), ІІІ – Петро Лозович (Каховка).

серед юних учасників чемпіонату варто відзначити результати вихованців відділення шахів Каховської ДЮСШ: Ростислава Надеєва (6,5 очок, 7 місце) та Поліни Бабій (6 очок, 13 місце).

За результатами чемпіонату переможці та призери в різних категоріях були нагороджені медалями та дипломами від організаторів.