Чергове рішення Херсонської обласної ради на підтримку спорту

У п’ятницю, 12 липня, на сесії обласної ради депутати прийняли чимало важливих рішень для різних галузей Херсонщини. Одне з них – направлено на підтримку Херсонського спорту.

Так, за інформацією прес-службі облради, були внесені зміни до обласної програми розвитку фізкультури і спорту, що дозволить за рахунок обласного бюджету забезпечувати спортсменів (тренерів) області належним рівнем харчування під час участі у всеукраїнських змаганнях (200-300 грн / добу (в залежно від категорії змагань, виду спорту і вікової групи учасників).

Відзначимо, сьогодні в Херсонській області сума, що виділяється на харчування учасників чемпіонатів, Кубків України становить всього 60 грн / добу (добові), що є одним з найнижчих показників в Україні. Така ситуація обумовлена ​​постановою Кабміну, згідно з яким дана стаття витрат повинна покриватися з державного бюджету, але фактично не покривається. Тому рішення обласної ради є рішенням актуальної проблеми.

“Але цього не достатньо. Прийнята в грудні минулого року обласною радою комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на 2019-2023 роки дала правові підстави фінансувати з обласного бюджету участь херсонських спортсменів не тільки у всеукраїнських, а й міжнародних змаганнях, навчально-тренувальних зборах збірних команд України. Однак, грошової норми витрат на ці цілі до сих пір в області не затверджений, що унеможливлює на практиці реалізацію вищезазначених програмних норм », – зазначає голова обласної ради Владислав Мангер.

Дуже часто херсонські спортсмени завойовують право на участь у змаганнях міжнародного рівня або запрошуються на підготовку до збірних команд України. Але, з огляду на брак коштів державного бюджету, участь в цих заходах можлива лише за рахунок місцевих ресурсів.

«Тому сьогодні дуже важливо створити в області в спортивній сфері таку нормативно-правову базу, яка б давала можливість фінансувати при необхідності всі важливі, пріоритетні напрямки. І ми вже працюємо в цьому напрямку », – зазначає Владислав Мангер.