Шахтар з великим запасом переміг киян у фіналі міжнародного турніру

Перший фінальний матч VI міжнародного юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші, який традиційно проходить на Закарпатті, у віковій категорії U-15 вчетверте (!) поспіль виграли гравці донецького Шахтаря. Цього разу — беззаперечно

На Закарпатті відбулися вирішальні матчі VI міжнародного юнацького футбольного турніру на честь Андрія Гаваші, які традиційно проводяться у двох вікових категоріях — U-15 та U-17. У молодших (2005 рік народження) в фінальному матчі зійшлися юні футболісти Шахтаря та столичного Олімпійського коледжу, але боротьби не вийшло.

Команда Володимира Самборського та Олександра Овчиннікова ще в груповому турнірі підтвердила, що недаремно гравці 2005 року народження стали чемпіонами України в сезоні-2018/2019, коли ще виступали у категорії U-14. В своєму квартеті гірники, які влітку ще більше підсилили склад, виграли три матчі із загальним рахунком 13:1, а на стадії плей-офф Шахтар вдруге розгромив Чорноморець (цього разу — 5:0).

Натомість команда з Києва у півфіналі здобула перемогу, граючи на контратаках, а єдиний гол у ворота запорізького Металурга забила після подачі кутового. Звичайно, запоріжці самі винні в тому, що не реалізували свої моменти під час гри. Вони б у фіналі могли виглядати більш цікаво, але для цього потрібно вигравати у півфіналі. Це футбол.

А так Шахтар майже не помітив опору суперника у вирішальному матчі, який відбувся на головній арені Закарпаття — стадіоні Авангард, на його новому центральному полі. Здалося, що кияни програли ще до стартового свистка. Центр поля вони перебігали зрідка, та й у тих випадках — не з м’ячем у ногах, а через довгий пас вперед у сподіванні на те, що форвард Максим Курупко зуміє щось вигадати. Марні сподівання.

Гірники повністю переважали олімпійців і досить швидко забили два голи — постаралися вихованець чорноморського футболу Максим Деркач та вихованець запорізького футболу Вадим Ситніков. Трохи згодом Деркач після пасів Ситнікова (він влітку перейшов до Шахтаря з Металурга, хоча й не грав за нього навесні) оформив хет-трик, а після цього тренери гірників дали пограти резервістам і навіть воротарю. Хоча особливої роботи в нього і не було.

Ще три голи забили: джокер — вихованець ДЮСШ Херсон, учень 8-го спеціалізованого спортивного класу школи № 47(директор Галкун Т. М.) Михайло Дубровний (тренер – викладач Кузьменко Федір Іванович) , він з’явився у Шахтарі влітку. Та джокер Андрій Ткаченко. Але навіть за такого великого рахунку варто відмітити воротаря киян Арсена Черненка — він врятував свою команду ще від низки голів.

Шахтар Донецьк U-15 — ОК ім. І. Піддубного Київ U-15 — 7:0

Голи: Максим Деркач (7, 31, 38), Вадим Ситніков (15), Михайло Дубровний (50, 62), Андрій Ткаченко (70).

Шахтар (4-2-3-1): Кравець (Уліганець, 57) — Кукленко (Кулініч, 48), Матвійчук (Хохлов, 42), Бац, Огарков (Сосновський, 55) — Яновіч, Ющенко (Ткаченко, 48) — Рябець (Дубровний, 42), Скляренко (Демченко, 55), Деркач (Строй, 55) — Ситніков (Князєв, 42).

Тренери: Володимир Самборський, Олександр Овчинніков.

ОК ім. І. Піддубного (4-2-3-1): Черненко — Середа, Світловський, Атаманчук, Задорожний — Ващенко, Кайда (Балабін, 42) — Бойко, Бучок, Назаренко (Пилипчук, 28) — Курупко.

Тренер: Валерій Журавльов.  

Вітаємо нашого земляка Михайла Дубровного в рядах Шахтаря!