Адреналін і кураж на трасі: в Новій Каховці пройшов зональний кубок з мотокросу

Новій Каховці не вперше приймати змагання такого рівня. Цікаво, що власне змагальні заїзди почалися не о 10 годині ранку, як було оголошено, а на пару годин пізніше. Воно і зрозуміло – численним учасникам потрібно було обкатати трасу, прокладену в сосновому лісі недалеко від політехнічного коледжу.

На одній з ділянок траси центр вже грунтовно переорали колесами, і мотоконям доводилося стримувати для благополучного проходження проблемного відрізка. Але у виграші опинилися ті їх «наїзники», хто ризикнув пустити мотоцикли по самому краю в декількох сантиметрах від дерев. Причина в тому, що там пісок був щільніше і зчеплення з ним – краще, що допомагало вдаліше долати подальший підйом. А особливо наполегливим – обходити на ньому суперників. Цікаво, що наймолодші мотокросмени справлялися з небезпечними відрізками траси швидше старших товаришів.


Причину пояснив новокаховчанин Володимир Козинець, який віддав мотокросу не один рік життя.

  • Молоді просто ще не усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути той чи інший маневр. Ось і мчать, підганяючи адреналіном. Кураж в цьому виді спорту звичайно потрібен, без нього чемпіоном не станеш, – поділився спостереженнями Володимир.

Особливістю нагородження було те, що один зі спортсменів став переможцем, тому що в своїй категорії був єдиним із заявлених. Етап кубка України зони «Схід» закінчився нагородженням переможців, груповим фото і побажаннями зустрітися тут знову.