Аниканов завоював два золота на Ukraine Kids Bjj Championship

В Одесі 12-річний борець з Херсона Богдан Аниканов зайняв два перших місця на всеукраїнському чемпіонаті з бразильського джиу-джитсу Ukraine Kids Bjj Championship. Про це повідомляє прес-служба спортсмена.

Чемпіонат проходив 1-2 червня в спорткомплексі Одеської юридичної академії на честь Міжнародного дня захисту дітей. У турнірі взяли участь більше 660 спортсменів з різних куточків України, а також з Молдови.

Аниканов став чемпіоном в розділах Gi (кімоно) і No-Gi (без кімоно). У розділі Gi херсонець здолав трьох суперників: в першому бою він розправився за очками з представником Молдови, в другому – вів за очками і переміг за допомогою больового прийому і так само виграв у фінальній сутичці.

У розділі No-Gi перший поєдинок завершився перемогою Аниканова больовим прийомом. Але вже в ході другої сутички спортсмен отримав розсічення, однак, незважаючи на це, вийшов з поєдинку переможцем за балами. У фіналі він також виграв за очками.

Всі переможці чемпіонату отримали гарні і оригінальні медалі. Відзначимо, що змагання проходили на великій спортивній арені на свіжому повітрі.

«Це хороше рішення для поєдинків в таку спеку, так як перебувати цілий день в задушливому спортзалі при температурі +30 дуже важко. Тут же діти могли добре розім’ятися і пограти на свіжому повітрі, чекаючи свої сутички », – розповів батько чемпіона Володимир Аниканов. Також він висловив подяку тренеру Артему Головко за підготовку спортсмена, підтримку і настрій на змаганнях.

Нагадаємо, в кінці травня Богдан Аниканов завоював срібло всеукраїнського чемпіонату з бразильському джиу-джитсу (правила IBJJF). Він проходив в рамках третього етапу «Ліги джиу джитсу України». До цього в Миколаєві Аниканов завоював Кубок Півдня України по БЖЖ, а в Миколаєві став чемпіоном турніру зі змішаних єдиноборств MMA Club Fighter-15.