Вихованці новокаховського клубу «Хваранг-до» завоювали 12 медалей на чемпіонаті світу з таеквондо у Болгарії

З 24 по 30 серпня 2019 року у болгарському місті Пловдиві відбувся  XXI чемпіонат світу з таеквон-до ІТФ  серед юніорів, дорослих та ветеранів. У змаганнях взяли участь  понад 1500 спортсменів і 80 країн.

У складі збірної України виступали  4 спортсмени новокаховського СК «Хваранг-до» (президент Клубу – заслужений тренер України Віктор Сдюсар), які у підсумку вибороли на чотирьох  12 медалей  різного ґатунку.

Так,  у Олександра Броніка – бронзова нагорода  в особистому виді програми – силове розбивання і бронза – в командному виді – силовому розбивання; 

Софія Папідзе –  срібна призерка в особистому виді програми спаринг до 50 кг )14-15 років) та срібло –  в командній спецтехніці; 

Аліна Немерець  стала чемпіонкою світу в командному розділі – спаринг (14-15 Років), в командній спецтехніки завоювала срібло і в особистому спарингу +65 кг (14-15 років) також  виборола срібну нагороду.
 
Єлизавета Мельникова –  чемпіонка світу минулого року у вазі до 55 кг, підтвердив своє чемпіонство також і в цьому році, завоювавши золоту медаль  у вазі до 60 кг (14-15 років) і особистому розділі спецтехніка  – бронза, ще було три нагорода в командному розділі: золото – в командному спарингу,  срібло – в командній спецтехніці,  бронза  – в формальних вправах. Загалом  Єлизавета Мельникова привезла додому 5 медалей чемпіонату світу.

 У загальнокомандному заліку Україна посіла четверте місце.