Всеукраїнський Турнір З Самбо завершився

Житомир приймав модіжний Кубок України зі спортивного та бойового самбо. Упродовж трьох днів у спорткомплексі «Динамо» в поєдинках зустрілися юніори та юніорки і юнаки та дівчата.

Всеукраїнський турнір у Житомирі є відбірковим етапом до чемпіонату світу, котрий відбудеться в жовтні в Тбілісі. Серед переможців першого дня змагань – і житомирянки. Катерина Хом’як  у ваговій категорії 56 кілограмів.

В другий день змагань команда Херсонської області здобула 1 золоту нагороду Паранюшкин Артем – 1 місце з бойового самбо, це була найкраща сутичка фінальної частини другого дня змагань 
Нажаль Спанчек Іван поступився у рівній сутичці бронзовому призеру змагань. 

За результатами змагань формуватимуть збірну України до Чемпіонату Світу серед молоді, котрий відбудеться 12 – 14 жовтня в Грузії. Цьогоріч наші спортсмени вперше за 18 років стали чемпіонами Європи, здолавши основних суперників – збірну Російської Федерації

Президент федерації самбо України називає основним проривом те, що самбо уже рік у шкільній програмі. Понад 60 навчальних закладів України отримали обладнання для занять цим спортом.

«И вот последние недавние события, очередной этап – 20 школ с разных регионов Украины 2 недели назад получили субвенцию Кабинета министров на 130 гривен каждая на приобретение оборудования для занятий самбо. В том числе и в Житомирской области – это Коростышевская школа №1» – сказав Президент федерації самбо України Вадим Рогач.