ВУФК-30: Херсонські тенісистки захищали честь України на міжнародних змаганнях і чемпіонатах

З нагоди 30-річчя комунального закладу «Херсонське вище училище фізичної культури» Херсонської обласної ради продовжуємо цикл публікацій, присвячених історії створення спортивних відділень і досягнень їх вихованців.

За інформацією прес-служби облради, відділення тенісу настільного існує в комунальному закладі «Херсонське вище училище фізичної культури» Херсонської обласної ради з 1988 року. Очолив відділення Євген Матвійович Вечорок, який працює і зараз. Сьогодні він має почесні звання: Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури.

Вихованці відділення постійно входять до складу збірних команд України. Так, Ярослав Жмуденко в складі національної збірної команди України був учасником ХХХ Олімпійських ігор в Лондоні. Тамара Старкова, Марина Кравченко, Станіслав Горшков, Анастасія Кольцова, Поліна Трифонова, Ярослав Жмуденко – учасники чемпіонатів Європи та Світу.

У 2005 році Анна Коваленко і Поліна Трифонова стали чемпіонами Європи серед кадетів.

З 2001 року допомагає Євгену Матвійовичу його вихованка, майстер спорту міжнародного класу Тетяна Олександрівна Кузнєцова, тренер вищої кваліфікаційної категорії. Під її керівництвом вдосконалювали спортивну майстерність тенісисти юнацької збірної команди України з 2002 по 2016 роки. Її вихованки захищали честь України на відповідальних міжнародних змаганнях, чемпіонатах Європи серед юніорів та кадетів.

У клубному чемпіонаті України серед жіночих команд Суперліги херсонська команда «Аделаїда», в складі якої випускниці і учениці відділення тенісу настільного, неодноразово отримували срібні та бронзові медалі.