Відбулись змагання юних легкоатлетів пам’яті Петра Суптелі

14 травня 2021 року на стадіоні “Енергія” в Новій Каховці, що на Херсонщині,  відбулась відкрита першість територіальної громади з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2006-2007, 2008-2009, 2010-2011 р. н., присвячена пам’яті Петра Суптелі.

Змагання організували та провели відділ у справах сім’ї,  молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради і Новокаховська ДЮСШ «Таврія».

У змаганнях взяли участь три команди з міста Херсон, 2 команди ДЮСШ міста Каховка, команда з Олешків і 3 команди з Нової Каховки: ЗОШ№1, Новокаховської гімназії та ДЮСШ “Таврія”.

З привітальним словом до учасників змагань звернувся Новокаховський міський голова Володимир Коваленко. Разом зі своїм заступником Леонідом Чурсиновим він вручив юним спортсменам солодкі подарунки.

Команди легкоатлетів також привітав віце-президент Федерації легкої атлетики  Херсонської області Микола Рибак.

По завершенню урочистої частини команди приступили до змагань. Головний суддя змагань – Петро Вашкур.

Наша довідка: Петро Гаврилович Суптеля народився 12 червня 1948 року в селі Козачі Лагері. Закінчив середню школу, служив на флоті, закінчив Львівський державний інститут фізичної культури, де він отримав кваліфікацію викладача фізичного виховання, тренера з легкої атлетики.

За роки роботи у Новій Каховці був активним  громадським діячем, депутатом міської ради, справжнім фанатом спорту та спортивною легендою міста.

З травня 1990 року працював головою комітету з фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради. Пішов з життя 20 червня 2011 року.

Важко переоцінити внесок Петра Суптелі у розвиток фізичної культури і спорту Нової Каховки та легкої атлетики зокрема. Усе його життя – нескінченна відданість спорту. Його високий професіоналізм та енергійність назавжди залишиться в серцях новокаховчан.

Джерело: Online Нова Каховка