Відбулись проводи Національної збірної України «Ігри Нескорених» до Торонто

З 21 по 30 вересня українські ветерани та військовослужбовці, які отримали поранення чи захворювання під час або внаслідок виконання службового обов’язку змагатимуться у Торонто (Канада) на масштабних міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених» — Invictus Games.
У Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулась урочиста церемонія проводів Національної збірної на «Ігри нескорених» до Торонто, яка вперше представлятиме Україну у цих змаганнях.
До команди входять 15 осіб, які змагатимуться у шести видах спорту (стрільба з лука, атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, плавання, велоспорт на шосе).
Єдиний представник Херсонщини, який потрапив до складу Національної збірної на «Ігри нескорених» Павло Стрюк – ВОЇН-СПОРТСМЕН, легкоатлет , ЯКИЙ У СКЛАДІ 28 ОМБР З 2014 РОКУ ЗАХИЩАВ Україну ТА ОТРИМАВ ВАЖКЕ ПОРАНЕННЯ – КОМПРЕСІЙНИЙ ПЕРЕЛОМ ХРЕБТА. ВІН БИ МІГ НІКОЛИ НЕ ХОДИТИ, АЛЕ НІКОЛИ НЕ КАЖИ НІКОЛИ ! Павло – офіцер Національної поліції України, виступає за ФСТ « ДИНАМО»
Ми бажаємо нашій українській національній збірній та Павлу перемоги, віри у свої сили, успіхів.

Довідка. «Ігри Нескорених» (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцем Гаррі.
Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже у 2017 році Ігри Нескорених відбудуться у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових візьме у них участь.
Підготовка української команди тривала майже рік, до процесу були залучені Міністерство оборони України, Національна гвардія України, Національна поліція України, Державна прикордонна служба України, Міністерство молоді та спорту, Міністерство соціальної політики, Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики, Урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ, та партнери національної збірної Ігор Нескорених України: Агенція НАТО з підтримки та постачання, міжнародна компанія Crown Agents, Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine, телеканал СТБ, мережа АЗС KLO, партнери з протезування кандидатів та учасників Національної збірної України Ігор Нескорених.

Офіційна сторінка «Ігор Нескорених»: invictusgames.in.ua