В Каховці відбулись спортивні змагання з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України

В рамках святкових заходів з нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України в Каховці відбулась низка спортивних заходів:

21 серпня 2021 року на с/к «Олімпійський» вп’яте проходила відкрита Спартакіада «Ігри патріотів» серед учасників АТО/ООС. Учасників та вболівальників привітав міський голова Віталій Немерець. Учасники бойових дій змагалися зі стрільби з лука, стрільби з пневматичної гвинтівки, гирьового спорту та жиму штанги лежачі. За підсумками змагань в особистому заліку з багатоборства перемогу виборов Олег Савельєв, на другому місці – Євген Дядів, на третьому – Сергій Мухін. Переможці та призери спартакіади у багатоборстві та в окремих видах були відзначені грамотами, медалями та призами від відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради.

Увечері того ж дня на «Олімпійському» відбувся матч третього туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2021/2022. Спортивний клуб «Каховка» приймав команду ФК «ВАСТ» (Миколаїв). Цікавий поєдинок гідних суперників, за яким спостерігали близько півтисячі вболівальників, завершився бойовою нічиєю – 2:2 (м’ячі у каховчан забивали Сергій Гайдаєнко та Юрій Комягін).

22 серпня 2021 року на території літнього майданчику «Рандеву» відбувся традиційний відкритий турнір з шашок-64 (швидка гра). В змаганнях, організаторами якого виступили Каховська міська шашкова федерація спільно з відділом у справах молоді та спорту, стали 21 спортсмен різного віку з Каховської ТГ, Новокаховської міської ОТГ та Бериславської ТГ.

За підсумками турніру переміг каховчанин Володимир Дем’янюк, на другому місці – Євген Марчук (Каховка), на третьому – Володимир Коваль (Н.Каховка). У заліку серед жінок кращі результати показали: І – Ольга Мелехина (Малокаховка), ІІ – Євгенія Ралко (Каховка), ІІІ – Алла Ралко (Каховка). Серед учасників-ветеранів призові місця розподілились таким чином: І – Володимир Гонта (Н.Каховка), ІІ – Василь Райляну (с. Львово), ІІІ – Ігор Цигипа (Н.Каховка). У заліку серед юнаків та дівчат кращими були каховчане Максим Манійов, Андрій Ісаєв та Микола Смолін. Переможців та призерів нагороджено грамотами, медалями та призами від організаторів та спонсорів.

24 серпня 2021 року в шаховому клубі МПК «Меліоратор» проходив відкритий бліц-турнір з шахів, в якому взяли участь 17 шахістів з Каховки, Н.Каховки та Роздольного. організатори: Федерація шахів м. Каховки, відділ у справах молоді та спорту міської ради, при організаційній підтримці управління культури міської ради та адміністрації МПК. Першість в турнірі визначалась за міжнародними правилами гри з блискавичних шахів та у два етапи: на попередньому етапі учасники були розподілені на дві півфінальні групи, в яких визначались по три кращих шахісти – учасники фінального етапу.

За підсумками турніру призові місця розподілились наступним чином: І – Олександр Межуєв (Н.Каховка), ІІ – Дмитро Кузьоминський (Каховка), ІІІ – Олексій Ктітор (Каховка). У заліку серед ветеранів кращими стали: І – Олег Пільщіков (Каховка), ІІ – Володимир Єгоров (Н.Каховка), ІІІ – Анатолій Назаров (Роздольне). Переможців та призерів відзначено грамотами та медалями від організаторів.

Також організатори змагань анонсують проведення традиційного відкритого турніру Каховської ТГ з шахів, присвяченого пам’яті ЗТУ Валерія Войнаревича, який стартує 12 вересня 2021 року о 10.00 в шаховому клубі каховського МПК «Меліоратор».

24 серпня 2021 року на стрітбольному майданчику зі штучним покриттям білі Каховської ДЮСШ (вул. Ф.Гаєнко, 6а) відбувся відкритий турнір Каховської ТГ з баскетболу 3х3 серед команд юнаків (2006 р.н. та молодші), в якому взяли участь шість команд з Каховки та Н.Каховки. У підсумку перемогу в турнірі святкувала каховська команда під орудою капітана команди – Іллі Бутенко, яка у фіналі переграла каховчан з «Мілуокі Бакс» (капітан – Кирило Чумак). На третьому місці – новокаховський БК «Stuff» (капітан – Дмитро Межуєв). Кращими гравцями турніру визнані каховчане Кирило Чумак та Дмитро Мазур. Команди-призери та кращі гравці були нагороджені кубками, грамотами та медалями від організаторів – відділу у справах молоді та спорту міської ради та Каховської ДЮСШ.