В Херсоні пройшов командний чемпіонат України серед юніорів

Із 15 по 22 лютого у ХДЮСШ з шахів і шашок Херсонської міської ради проходив  особисто-командний чемпіонат України серед юніорів (юнаки та дівчата не старше 1999р.н.) та міні-кадетів (юнаки та дівчата не старше 2005р.н.) з шашок -100 (класична, швидка, блискавична гра). У змаганнях взяли участь з 12 областей: Миколаївської, Донецької, Закарпатської, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Івано-Франківської, Полтавської, Запорізької, Вінницької,  м.Київ. Змагання проходили за швейцарською системою: по 7 турів у турнірах юніорів та по 9 турів у змаганнях юнаків та дівчат.

У командному заліку з класичної гри – 1місце у Дніпропетровської області, 2 – Харківська, 3 – Вінницька. Херсонська область – 4. Чемпіони України цього виду програми в особистому заліку: Меженін Денис (юніори, Запорізька обл.), Глушко Анастасія (юніорки, Харківська обл.), Коваль Олександр (юнаки, Івано-Франківська обл.), Мосієнко Дарина (дівчата, Полтавська обл.).

У швидкій грі 1 командне місце зайняла Харківська область, команда Херсонської області – друга, на 3 місці – Дніпропетровська область. В особистому заліку у херсонців в цьому виді 4 медалі: Кіріло Полєвщков – 2 місце (юніори), Юрій Чернуцький – 3 місце (юніори), Ксенія Яремчук – 3 місце (юніорки), Аліна Зелінська – 2 місце (дівчата). Чемпіони України у швидкій грі: Меженін Денис (юніори, Запорізька), Беляєва Галина (юніорки, Харківська), Коваль Олександр (юнаки, Івано-Франківська), Лобанова Дарина (дівчата, Харківська).

У блискавичній грі призери командного заліку не змінились: 1м. – Харківська область, 2 м. – Херсонська область та 3 – Дніпропетровська. В особистому заліку у цьому виді у херсонців ще 2 медалі: чемпіоном України став Кирило Полєвщиков (юніори) та срібним призером – Юрій Чернуцький (юніори). Інши переможці блискавичної гри: Глушко Анастасія (юніорки, Харківська обл.), Савінський Добриня (юнаки, Дніпропетровська обл.), Лобанова Дарина (дівчата, Харківська обл.).