Голопристанські юні баскетболістки грали в Києві

У Києві відбувся третій тур першого етапу чемпіонату ВЮБЛ серед дівочих команд найстаршої вікової групи – 2001-го року народження. За плечима деяких з цих дівчат – досвід виступів на чемпіонаті Європи U-16 і у матчах Жіночої Суперліги. Про це повідомляється у соцмережах.

Так, основу ДЮСШ (Бердянськ) становлять саме такі гравці – Космач, Попова, Ляшко, Ростоцька… І тренер Катерина Кливенок обкатує підопічних як у ВЮБЛ, та і у Суперлізі, де морячки виступають під брендом «Чайки». Не дивно, що після трьох турів вони йдуть без поразок.

Певною несподіванкою туру стала поразка першої команди КСЛІ (тренер Тетяна Зоренко) дніпрянкам зі СДЮСШОР-5-ДВУФК (тренер Інна Калюжна). Натомість друга команда господарок КСЛІ-2 (тренер Олена Федченко) перемогла їх 69:63. То ж не слід розглядати КСЛІ і КСЛІ-2 як головну і фарм команди. Це повноцінні колективи, які вирішують турнірні завдання кожний окремо. КСЛІ-2 був близьким, аби відібрати перші очки у Бердянська, натомість виграти господаркам не вдалося 59:63.

Наша команда ЧЕМПІОН-Таврійська Зірка (Гола Пристань) проводила теж свої ігри з командами групи А – трьома столичними командами КСЛІ-1, КСЛІ-2, КДЮСШ-Чемпіон та командою МСДЮСШОР (Вінниця).

По – різному складалися ігри для нашої команди, від відверто провальної гри з КСЛІ-2 (Київ), до пристойних перших двох чвертей з командами КСЛІ-1, КДЮСШ-Чемпіон (Київ) та МСДЮСШОР (Вінниця). Ігри були видовищними та результативними, наші дівчата дуже старалися не поступатися своїм іменитим суперникам. Не все виходило у наших дівчат у цих іграх в плані технічних та тактичних командних задумок, психологічного настрою , але досвід перемог приходить тільки через ігри з такими сильними суперниками, які є у нас.

Після 3 турів (11 ігор) Чемпіонату України ВЮБЛ (дівчата 2001) наша команда займає 6 місце у поточному сезоні.

ТАБЛИЦЯ 1-й етап

1. ДЮСШ (Бердянськ) 11/0 22 очки 
2. СДЮСШОР-5-ДВУФК (Дніпро) 9/2 20 очок 
3. КСЛI-2 (Київ) 7/3 17 очок 
4. КДЮСШ-ЧЕМПІОН (Київ) 5/5 15 очок 
5. КСЛІ (Київ) 4/6 14 очок 
6. ЧЕМПІОН-Таврійська Зірка (Гола Пристань) 1/10 12 очок 
7. МСДЮСШОР (Вінниця) 2/8 9 очок 
8. СК “Тірас” (Білгород-Дністровський) 1/6 8 очок