ГРАВЦІ “ДНІПРА” НА ЗБОРАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ

7 лютого У київському Палаці спорту розпочався перший у нинішньому році збір національної збірної України. Під керівництвом Вадима Шахрайчука і Костянтина Сімчука підготовку почали 24 хокеїсти – три воротарі, 8 гравців  оборони і 14 нападників.

На цих зборах тренерський штаб ставить за мету найперше переглянути тих гравців, які викликаються в команду не так часто. Тож новачки намагаються заявити про себе поряд зі старожилами команди Романом БлагимДмитром НіменкомВсеволодом Толстушком та Віктором Андрущенком. Зауважимо, що перший виклик у збірну отримав вихованець херсонської школи хокею, нападник «Сокола» Денис Гончаренко. Деякі хокеїсти залишилися поза межами команди за станом здоров’я, так, Віталій Лялька, котрий уже й приїхав до Києва, здав позитивний тест на Covid-19 і випав з обойми. Віталій мав велике бажання потренуватися зі збірною, бо він вже видужав і хотів повернутися на лід. Але тренери все ж вирішили, що поспішати не варто.

“Дніпро” представлений у складі збірної України в лютому 2022 року у всіх ланках.

ВоротаріСергій Писаренко («Дніпро»), Дмитро Кубрицький («Сокіл»), Михайло Шевчук («Харківські Берсерки»)

Захисники: Олександр Александров («Харківські Берсерки»), Денис Матусевич, Олександр Горлушко, Всеволод Толстушко (всі – «Кременчук»), Владислав Герцик, Іван Сисак (обидва – «Сокіл»), Артем Гребеник (БСФК), Євген Ратушний («Дніпро»)

Нападники: Віктор Андрущенко, Роман Благий, Дмитро Німенко, Євген Фадєєв, Денис Гончаренко, Богдан Ступак (всі – «Сокіл»), Олексій Ворона, Іван Савченко, Тимур Гриценко, Гліб Варава (всі – «Кременчук»), Кирило Бондаренко («Дніпро»), Денис Бородай, Ярослав Панченко (обидва – БСФК).

38-річний капітан національної збірної України і київського «Сокола» Андрій Міхнов повернувся на лід після перенесеної операції на пахових кільцях. Наразі Андрій бере участь у тренуваннях національної збірної України в київському Палаці спорту за індивідуальним графіком.

Міхнов наважився на операцію відразу після того, як його «Сокіл» на початку року виграв перший за 12 років трофей – Кубок України. Андрій у трьох проведених матчах Кубка закинув три шайби, віддав чотири гольові передачі та був визнаний найкориснішим гравцем турніру. За збірну України Міхнов починаючи з 2006 року провів 60 матчів, у яких набрав 57 (23+34) очок.

8 лютого національна команда України провела в Палаці спорту відкрите тренування. На другий день навчально-тренувальних зборів у київському Палаці спорту тренери зосередилися на відпрацюванні тактичних компонентів, приділивши велику увагу діям у більшості і меншості.
Попри те, що на цих зборах команда не проводитиме товариських матчів, хокеїсти розділені на ланки і відпрацьовують взаємодію в таких поєднаннях.

1️ Ратушний – Герцик, Благий – Німенко – Бородай
2 Александров – Матусевич, Савченко – Гриценко – Ворона
3 Сисак – Толстушко, Бондаренко – Фадєєв – Андрущенко
4 Гребеник – Горлушко, Гончаренко – Варава, Ступак – Панченко
У воротах грають Писаренко, Кубрицький і Шевчук.

Збори в Києві стануть черговим етапом підготовки збірної України до чемпіонату світу в дивізіоні 1В, який відбудеться 25 квітня – 1 травня в польському Катовіце. Суперниками українців будуть команди Литви, Польщі, Естонії, Японії і Сербії.

Як сказав у інтерв’ю сайту ФХУ головний тренер Вадим Шахрайчук:

– У нас вже є два підтверджених товариських матчі проти збірної Угорщини. Поєдинки відбудуться 14 і 15 квітня у Києві чи Броварах. Угорці вже гарантували свою участь, купили квитки, щоб перед матчами три дні в нас потренуватися. Загалом підготовка до чемпіонату світу в дивізіоні 1В триватиме два тижні. Подивимося, чи будуть нам потрібні в цей час додаткові спаринги. Сподіваюся, у той період зможемо зібрати максимально сильний склад з числа тих гравців, які для нас доступні.

VBET Ukraine — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»