Гімнаст Назар Чепурний приніс Україні четверте «золото» ЮОІ-2018

Українець Назар Чепурний став чемпіоном ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських Ігор-2018 у Буенос-Айресі в командних змаганнях з мультидисциплін гімнастики.
15-річний український гімнаст Назар Чепурний здобув золоту олімпійську нагороду Буенос-Айреса-2018 у складі «Команди Сімони Байлз», в яку разом з ним увійшли Крістіан Балаш з Угорщини, Руан Лендж з ПАР, Тамара Аніка Онг з Сінгапуру, Фам Ну Фуонг з В’єтнаму, Альба Петіско з Іспанії, болгарська змішана пара в акробатиці Маріела Костадінова / Панайот Дімітров, представниці художньої гімнастики Таліса Торретті з Італії, росіянка Дарія Трубнікова, Єлизавета Лузан з Азербайджану, а також батутисти Ліам Крісті з Австралії та китаєць Фань Сіньі.
За регламентом змагань, переможець мультидисциплінної першості визначався за сумою індивідуальних місць членів команди, показаних у кваліфікаційних змаганнях кожної дисципліни відповідно, повідомляє офіційний сайт НОК України.
Команда з найменшою сумою і піднялася на першу сходинку п’єдесталу (293 очки). Друге місце посіла «Команда Макса Уітлока» (349), третє – «Команда Оксани Чусовітіної» (352).
«Золото» Назара Чепурного стало четвертим у скарбничці збірної України на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських Ігор-2018 у Буенос-Айресі. Нагадаємо, раніше дворазовою чемпіонкою юнацької Олімпіади-2018 стала українська фехтувальниця Катерина Чорній, а черкащанин Іван Тищенко став чемпіоном в індивідуальному турнірі з академічного веслування.