День спорту в “прибережному”: нові рекорди і гарний настрій

Оздоровчий центр «Прибережний» в Лазурному впевнено зайняв нішу установи, що спеціалізується на спортивному відпочинку дітей. У зв’язку з активним розвитком інфраструктури в останні роки в «Прибережному» з’явилася можливість приймати юних спортсменів. Тому крім стандартного відпочинку відпочиваючі можуть тренуватися. В оздоровчий центр їдуть діти зі всієї України, часто групами з вихованців спортклубів та секцій.

Окрім тренувань на базі «Прибережний» постійно проходять змагання, ну а днями тут пройшов масштбний День спорту. Анонсом свята фізкультури і здоров’я став футбольний матч між командою дітей «прибережного» і співробітників оздоровчого закладу. Змагання пройшли на новому стадіоні.

Нагадаємо, в кінці червня «Прибережний» презентував об’єкт спортивної інфраструктури європейського рівня. В експлуатацію здали його першу чергу – власне, поле зі штучним покриттям, аналогів якому на півдні України немає. Площа стадіону – 8 тис. Кв. метрів. Покриття за всіма європейськими стандартами викладали запрошені польські фахівці. Інвестором проекту на всі 100% виступив Механічний завод. Ініціатива ж створення на території «прибережного» спортивного хаба належить голові правління Механічного заводу Андрію Путилову.

Проект отримав підтримку уряду. В кінці березня Херсон відвідав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який став одним з підписантів чотиристоронньої угоди про створення на базі «прибережного» на Херсонщині спортивного об’єкта олімпійського рівня. На відкриття стадіону також прибули гості, зокрема, віце-прем’єр міністр України Павло Розенко, який дав високу оцінку ініціативи приватного бізнесу, який взяв на себе ношу, непосильну для держави.

І ось тепер на суперсучасному стадіоні в «Прибережному» вже проходять перші змагання. На футбольне поле в День спорту вийшов і ініціатор проекту – Андрій Путілов. Він не просто грає в складі команди, він її капітан.

– Це таке змагання молодості і мудрості. Звичайно, було зрозуміло, що це більше товариський матч, ніж змагання, тому не очікував, що буде так спекотно. Діти дуже старалися, а, значить, головної мети ми досягли: стадіон виховує любов до спорту. Наші діти, нарешті, отримали гідні умови для заняття тим же футболом. Адже не секрет, що більшість з них в м’яч ганяють у дворах чи на старих стадіонах, що не ремонтувалися ще з радянських часів. Інша справа – сучасний спортивний хаб, коли ось так, приїхавши на зміну в літній табір, можна отримати навички з того чи іншого виду спорту, – розповів Андрій Путілов.

Футбольний матч завершився з рахунком 3: 0 на користь команди співробітників «Прибережний». Але кубок дістався команді дітей, так вирішили старші суперники.

– Так склалося, що ми в цей раз не перемогли, але нас все одно нагородили і це дуже великий стимул йти далі. І спасибі за таке чудове поле, на такому грати – одне задоволення, – зазначив капітан юніорської футбольної команди Денис Грановський.

Вранці в «Прибережному» День спорту продовжився. Майже 700 вихованців оздоровчого центру одночасно показали руханку – фізичні вправи під ритмічну музику, зокрема – віджимання від землі. Участь в ранковій розминці прийняв і Андрій Путілов. Після цього всі перемістилися на інші спортивні локації «прибережного». На майданчику з твердим покриттям проходили змагання з баскетболу, а потім – волейболу. Поруч, в локації з чотирма татамі свою майстерність показували дзюдоїсти. Ну а потім на пляжі відбулася жвава естафета. Участь в ній взяли всі бажаючі. Емоцій не приховувала дев’ятирічна Надя Гуменюк. Дівчинка з сім’ї переселенців з Луганщини, в «Прибережному» відпочиває вперше, але вже впевнена, що не в останній раз, тому що центр її дуже вразив.

До кінця літа в «Прибережному» запланували ще ряд цікавих заходів, які сприяють розвитку дітей, зокрема, спортивного. Само собою, будуть проходити тут і тренування. Крім того, в оздоровчому центрі починається будівництво другої черги об’єкта спортивної інфраструктури. Йдеться про локації для професійних легкоатлетів.