«Десант-44»: херсонські бігуни продовжують традицію

Вже 30 рік (ред. – тобто з 1989 року) на вказане спортивне дійство збираються любителі легкоатлети різних вікових груп з метою вшанувати історичну дату і пам’ять про героїв, що брали участь у визволенні Херсона від німецько-фашистських загарбників в 1944 році..( повідомляють-Херсонські вісті).  Крім того, ще однією, важливою, ідеєю марафону (ред. – використовуємо слово образно, тому що повна дистанція марафону – 42 км) стало бажання організаторів, серед яких і невтомний Олександр Свистович, прищепити любов до активних видів спорту, долучити юне покоління до ЗСЖ і продемонструвати запал легкоатлетів, якого, до речі, було не мало.
Підготовку та проведення змагань вже не перший рік здійснює Херсонське відділення Асоціації ветеранів легкої атлетики України. Маршрут організатори не змінюють: старт від пам’ятного знака в Антонівці, фініш – Вище училище фізичної культури.


 
Заявлена ​​дистанція – 13,5 і 7 км. Час на подолання бігового дорозі – 1 година 30 хвилин. Варто зазначити, що такі цифри не лякають навіть любителів в бігу і щорічно марафон збирає більше сотні людей, серед яких як професійні, так і новачки.


Середньостатистичні учасники марафону – це чоловіки у віці від 40 років. Жіноча половина була в меншості: із сотні бігунів були близько двадцяти красунь в кросівках. Безумовно, не могло не впасти в око, що більша кількість спортсменів – старшого віку. Але бігові рамки були великі – від 17 років і значно старше.
Крім спортивного клубу «К2» з Нової Каховки в складі 10 осіб, взяти участь в марафоні зголосилися бігуни з Новотроїцька, Каховки, Херсона і навіть сусіднього Миколаєва.

Джерело: http://visti.ks.ua/slider_home/30199-desant-44-hersonskie-beguny-osilili-marafon-v-135-km.html