«Дніпро» (Херсон) – «Харківські Берсерки» – 6:2 

30.01.22. УХЛ. «Дніпро» (Херсон) – «Харківські Берсерки» – 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Шайби: 1:0 – Попов (Горечишніков, Бандуркін, більш.), 13:12, 2:0 – Попов (Захарченко, більш.), 20:59. 3:0 – Кирющенков (Бондаренко, Саврицький), 24:48. 4:0 – Попов (Сергєєв, Севанькаєв), 38:04. 4:1 – Зайцев (Лесніков, Александров), 43:39. 4:2 – Зайцев (Пугачов, Канаплін), 53:18. 5:2 – Горечишніков (Попов, Колобов, більш.), 55:31. 6:2 – Попов (Кирющенков, Сергєєв), 58:22.

Кидки 44 – 31 (12-10, 20-7, 12-14)

Штраф 8 – 10 (2-4, 0-2, 6-4)

Сезонні захворювання внесли корективи на останньому рубежі херсонців. Після довгої перерви на воротах встав Едуард Захарченко. Не відновився ще і капітан команди Євген Ратушний. Проте у 3-й ланці нападу вийшов новобранець “щук” Нікіта Колобов. Гості також приїхали трьома п’ятірками, знов довіривши місце у воротах Костянтину Козловському, який ледь не створив сенсації в Кременчуці. Зустріч принципова, результат таких протистоянь впливає на розподіл 3-4 місця в турнірній таблиці.

Харків’яни почали жваво, 30 секунд – і новачок харків’ян Данила Тихоміров наніс перший кидок по воротам господарів, згодом перевірив голкіпера на пильність Філіп Лапков. На 4-й хвилині Платон Попов кидком з-під захисника змусив вступити в гру і воротаря “берсерків”. 5 хвилин гри – херсонці у меншості, але колективний захист не дозволяє супернику створити більш-менш небезпечний момент. На 10-й хвилині небезпечна атака “Дніпра”, пас Віталія Кирющенкова з-за воріт на Гліба Бандуркіна, в одне торкання постріл – в голкіпера. Відчувається, що гра йде до першої помилки. І на “щасливій” 13-й хвилині помиляються при зміні гості, і свою більшість реалізують херсонці. Розтягують передачами оборону, і Попов гарматним пострілом під поперечину відкриває рахунок – 1:0.

І в подальшому “щуки” прагнули чітко зіграти в обороні, не дозволяючи форвардам харків’ян вийти на позицію для кидка. За хвилину до перерви – відкладене видалення у гостей, Захарченко біжить на зміну, штурм, але вшістьох збільшити рахунок не вдається.

На трибунах разом з вболівальниками команду підтримував голова Херсонської облдержадміністрації Геннадій Лагута. Також на матчі на трибунах були присутні президент федерації хокею України Георгій Зубко, виконавчий директор Федерації хокею України Олександра Слатвицька та віце-мер Херсона Роман Головня. Відчуваючи настрій вболівальників, команда видала ударну третину матчу. 1:23 більшості на старті 2-го періоду херсонці перетворюють на шайбу. Викидають “берсерки” її із своєї зони, Захарченко виїжджає з воріт і віддає точний пас під синю лінію на Попова. Той зміщується ближче до воріт і завдає невідпорного кидка – 2:0.

На 25-й хвилині Кирило Бондаренко підхоплює шайбу за воротами гостей, слідує пас на п’ятачок, де Кирющенков одним дотиком розстрілює ворота – 3:0.

Гості кидаються відіграватись, але сейв за сейвом видає голкіпер “щук”. Знов “Дніпро” у більшості, але відбивається суперник цього разу. Але за 2 хвилини до перерви Олексій Сергєєв допомагає Попову оформити хет-трик – 4:0.

Може херсонці вже і задумались, чи не влаштувати своєму голкіперу “сухарь”, але на 44-й хвилині Артем Лесніков точно накинув від синьої лінії на дальню стійку, де Олексій Зайцев випереджає Дмитра Голубича і Максима Горечишнікова – 4:1.

“Берсерки” відчули “кров” і все жорсткіше стали діяти перед воротарськими позиціями, що в одному з епізодів викликало реакцію голкіпера херсонців. Як результат – обапільне видалення. Уже в рівних складах гостям вдається пробити оборону господарів. І знов замикаючим розіграш стає Зайцев. Ще 7 хвилин до сирени, і тут спрацьовує вміння реалізовувати більшість. “Берсерки” не зуміли скористатися “подарунком долі” у вигляді двох хвилин подвійної чисельної переваги. А от коли в ситуації 5х4 захисники харків’ян пильнували форвардів, Горечишніков точно вистрілив від синьої лінії – 5:2.

Гості не склали руки, але атаки їх вже не несли такої гостроти, як на початку періоду. Трибуни вимагали “останнього слова”, і його “узяв” капітан Попов – 6:2.

Джерело:Новини «Дніпро» – «Дніпро»