«Дніпрянка» з двоматчевою перемогою повертається з перерви й підіймається в турнірній таблиці

Жіноча Суперліга з гандболу повернулася з зимової перерви. Відіграли своє перше двоматчеве протистояння 2021 року й херсонські гандболістки. «Дніпрянка» протягом 29-30 січня вдома приймала «Збірну Києва «Спартак-Київ», яких впевнено обіграла.

Не забиваєш ти, забивають тобі — херсонки кидають влучніше

Перший матч відбувся 29 січня. Гра розпочалася на зустрічних курсах й практично одразу — із грубощів. На перших же секундах херсонські гандболістки заробили право на семиметровий кидок. Його впевнено реалізувала Анастасія Калигіна, відкривши в протистоянні рахунок.

Вже незабаром штрафний кидок мусили виконувати киянки, втім Дар’я Бутомо обіграти голкіперку не змогла — м’яч застрягає між підлогою та ногою Анни Жомер. Але воротарка херсонок невдовзі сама віддала м’яч суперницям і лишилась сам на сам з Анастасією Оржаховською, яка принесла перший гол своїй команді.

Далі гра розвивається своєрідною гойдалкою, але певний час команди захищаються достатньо впевнено, не пускаючи суперниць до своїх воріт. Херсонки грають в захисті не так чисто, як киянки, заробляють штрафні, але Жомер впевнено грає в рамці воріт, попри свою помилку в дебюті матчу.

Звісно, не відставали в грубощах й киянки, і херсонські гандболістки успішніше виконували свої штрафні кидки, хоча також траплялись промахи. Все ж, рахунок їм дозволяв таку вільність — на перерву команди пішли за рахунку 13:8 на користь господарок. Зазначимо, що під кінець першого тайму киянки спробували хід гри зламати й своє відставання змогли скоротити.

На майданчик команди повертають одразу ж зі штрафним кидком для херсонок, який реалізує Аля Гончаренко. Киянки намагаються зі старту другого тайму тиснути, але їм постійно бракує завершення в атаці. «Дніпрянка» натомість досить вдало і швидко виходить з захисту та закидає все більше і більше, збільшуючи відрив.

Ближче до середини тайму херсонки підсіли, що змусило тренерський штаб взяти тайм-аут й провести профілактичну бесіду з гандболістками. Це дає певний результат — пристрасті на майданчику вщухли, херсонки діють обережніше як попереду, так і в захисті. А розрив у рахунку поволі зростає.

Перерв стає все більше, темп гри рветься і результат лишається за «Дніпрянкою» — 29:20.

Херсонки протягом матчу змогли реалізувати 7 з 9 зароблених семиметрових кидків, киянки — лише 4 з 6. А от штрафного часу господарки арени заробили більше — 14 хвилин проти 12.

Кращою голеадоркою серед обох команд традиційно вже стала Анна Дябло — на її рахунку 8 влучних кидків. Кращою в складі «Збірної Києва» стала Анастасія Оржаховська — на її рахунку 5 голів. Найбільше грубої боротьби протягом матчу провела херсонка Ірина Павлик, яка заробила одну жовту картку та три двохвилинні покарання.

Киянки зробили висновки, втім перевагу не зберегли

Матч 30 січня видався набагато результативнішим для обидвох команд. Втім перемогу все одно святкували господарки арени. Навіть попри те, що цього разу рахунок в матчі відкрили саме киянки.

Загалом початок другого протистояння лишився за гостями — вони були успішнішими як в атаці, так і в обороні власних воріт. Херсонки ніяк не могли наздогнати суперниць в рахунку, подекуди поступаючись у 4-5 м’ячів.

Перерва між матчами явно пройшла в успішному аналізі своїх помилок в стані київської команди, дівчата почали відігравати при захисті цупкіше, впевненіше, блокуючи будь-які спроби херсонок атакувати.

Хід гри вдається переломити хіба після першого тайм-ауту. Тепер вже «Дніпрянка» грає обережно, набирає впевненості у своїх діях і скорочує відставання.

Врешті за рахунку 13:13 херсонки вириваються вперед. До кінця тайму суперниці ідуть, як то кажуть, «ніздря в ніздрю», обмінюючись практично рівною кількістю результативних атак. Тож на перерву команди йдуть за рахунку 17:16.

Першим голом після виходу на паркет відзначаються господарки, що стає визначальним для подальшого розвитку події — відрив у два м’ячі стрімко збільшується. Видно, що гості втомилися, трохи підсіли, у херсонок же почалась більш злагоджена робота на майданчику.

Господарки стрімко ідуть у відрив, все більше нарощуючи різницю в рахунку. Далі гра повністю відбувається під їх диктовку, що й призводить до остаточного результату гри 34:28 та загального рахунку у двоматчевому протистоянні 63:48.

Херсонки реалізували всі 8 семиметрових кидків, у киянок було 3 спроби — також усі вдалі. Гра відбувалась не настільки грубо, як у переддень, тож і штрафного часу команди мали не так багато — 8 для херсонок проти 4 у киянок.

Знову найрезультативнішою виявилась Анна Дябло — цього разу на рахунку кращої бомбардирки змагань 15 голів.

Завдяки двоматчевій звитязі над «Збірною Києва «Спартак-Київ» «Дніпрянка» піднялася на другу сходинку турнірної таблиці, маючи у своєму активі 20 очків. Киянки посідають п’яту позицію з 3 заліковими балами.