ДРУГЕ “ЗОЛОТО” ЮНАЦЬКОЇ ОЛІМПІАДИ-2018 ДЛЯ УКРАЇНИ

Наш представник в академічному веслуванні 18-річний Іван Тищенко з Черкас першим прийшов на фініш фінального заїзду серед чоловічих одиночок, не залишивши жодних шансів суперникам з Австралії, Білорусі та Перу!
 

Наразі в скарбничці української збірної 3 нагороди: дві золоті та бронзова медаль.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який підтримував спортсмена на трибунах, привітав нашого “академіста” та його наставника Михайла Гуленка з блискучим досягненням, побажавши нових здобутків на шляху до успішної кар’єри у дорослому спорті.
Вітаємо Івана та його тренера Михайла Гуленка із “золотом” ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор.

Пнршокурсник Черкаського інститут пожежної безпеки Іван Тищенко відразу після здобуття золотої нагороди ЮОІ-2018 поділився враженнями та емоціями від перемоги з прес-службою Національного олімпійського комітету.

«Звісно, просто не було. Враховуючи той малий проміжок часу, який був між півфінальним та фінальним заїздом, головним було продемонструвати стабільність, адже кожен із учасників претендував на перемогу. Усі суперники показали дуже достойний рівень підготовки», – зазначив 18-річний атлет.

«Що стосується мого результату, то, звісно, він дуже тішить, хоча я ще навіть не знаю свій підсумковий час», – додав Тищенко.

Веслувальник розповів, які цілі ставив перед собою, коли збирався на надважливі змагання до Аргентини:

«Коли їхав до Буенос-Айреса, мріяв про те, щоб продемонструвати усе, що я відпрацьовував на тренуваннях. А медаль – це вже результат наполегливої праці. Неможливо навіть зараз описати свої відчуття!».

Коментар спортивного Міністра Ігоря Жданова: “ТАААК! Є друге 

“золото” для України на літніх Юнацьких Олімпійських Іграх. На змаганнях з академічного веслування не було рівних юному українцю Івану Тищенко. З таких перших вагомих досягненнь у кар’єрі розпочинається тривале й непросте сходження на вершину спортивного Олімпу. Бажаю, щоб той смак перемоги, який сьогодні відчув Іван, ніколи не забувався, а навпаки надихав та додавав впевненості на нові звершення. Браво! Вітаю нашого Чемпіона та його тренера з чудовою перемогою!”

ДОСЬЄ НА ІВАНА ТИЩЕНКА:
ТИЩЕНКО ІВАН
(«Динамо», м. Черкаси)
 Народився 20 вересня 2000 р.
 Зріст – 197 см, вага – 85 кг.
 Кандидат у майстри спорту.
 Курсант Черкаського інституту
пожежної безпеки ім. Героїв
Чорнобиля, 1-й курс.
 Чемпіон України серед юніорів
на дистанції 2000 м
(2016-2018 рр.).
 Тренер – Михайло Гуленко.
 Хобі – спорт, музика, кінологія.
 Життєвий девіз:
«Менше слів, більше діла!»