Жеребкування 1/4 Кубка України: Продексім зіграє з Ураганом

27 січня в Броварах, в перерві товариського матчу національних збірних України і Казахстану з футзалу, які завершують підготовку до чемпіонату Європи, пройшло жеребкування чвертьфіналів Кубка України, інформує Sport.ua                          У цю стадію кубкового турніру за підсумком матчів 1/8 фіналу пробилися 5 команд, що представляють Екстра-лігу, одна з Першої ліги, і два аматорських колективи:
 
«Продексім» (Херсон)
«Енергія» (Львів)
«Ураган» (Івано-Франківськ)
«Кардинал-Рівне» (Рівне)
«Інбев-НПУ» (Житомир / Київ)
«АРПІ Запоріжжя» (Запоріжжя)
«Альтернатива» (Київ)
RED (Київ).
 
Якщо згадати стадію 1/8 фіналу, то в ній жереб видав абсолютно несподіваний результат, коли з дев’яти клубів Екстра-ліги вісім були зведені в чотири пари один проти одного. Так Кубок України автоматично скоротив число претендентів трофея на 4 екстралігових команди.
 
При п’яти командах з нашого найсильнішого дивізіону в кубковій сітці могла сформуватися, як мінімум, одна пара команд з Екстра-ліги, але максимум – дві. У підсумку, вийшло по максимуму, і «сліпе» жеребкування сформувало такі пари команд-суперників:
 
«Альтернатива» (Київ) – RED (Київ)
«АРПІ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
«Інбев-НПУ» (Житомир / Київ) – «Енергія» (Львів)
«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ)
 
За Регламентом Кубка України в чвертьфіналі команди проведуть по два матчі: вдома і на виїзді. Базова дата перших чвертьфінальних матчів 24 лютого, у відповідь – 10 березня. Перші матчі пройдуть на майданчиках команд, вказаних в парах першими.

Переможці чвертьфіналу вийдуть в «Фінал чотирьох» Кубка України, який відбудеться 17-18 березня.