Жіночий футбольний клуб «Схід»: п’ять нових легіонерок – четверо з Африки і одна українка

Презентацію новачків провели в жіночому футбольному клубі «Схід» (Стара Маячка) минулими вихідними. На стадіоні «Старт» в Олешках публіці представили п’ять виконавиць, які нещодавно прибули в команду. Це легіонерки Жозефіна Нганді (Камерун), Інес Гогогуй (Кот-д’Івуар), Гіфті Ачемпонг (Гана), Марія Алуко (Нігерія) і українка Анастасія Кумеда. Всі вони дісталися бронзовому призеру минулорічного чемпіонату абсолютно безкоштовно.

Посилення вимагали як колектив в цілому, так і окремі позиції. Головний тренер «Сходу» Роман Заєв прокоментував це так:

«По-перше, потрібні були центральні захисниці високого класу, – зазначив він. – Якщо ми намагаємося домінувати і грати першим номером, повинна бути надійна оборона, яка вміє зробити перший пас. По-друге, існувала необхідність у флангових гравцях – швидкісних і забивних вінгерах. Двоє з нових гравців якраз виконували цю функцію в збірних своїх країн ».

За словами Заева, всі п’ятеро прибувших футболісток виступають явним посиленням рядів «Сходу». Однак це, в свою чергу, активізує і внутрішню конкуренцію команди. Так що втрата місць в основному складі для деяких колишніх виконавиць неминуча.