«Зелений стадіон – 2021» на «Призи  Святого Миколая»

В м. Олешки 19 грудня 2021 року пройшли Обласні  змагання «Зелений стадіон – 2021» на «Призи  Святого Миколая» з елементами паркового орієнтування. 

У рамках реалізації програми ХОЦФЗН «Спорт для всіх» «Зелений стадіон»:- «Цього разу він співпав зі святом Святого Миколая. І як годиться на свято були й солодкі подарунки для всіх учасників та святкові медалі

Учасники різного віку шукали в лісі контрольні пункти. Для цього вони повинні вміти орієнтуватися на місцевості, читати карту і користуватися компасом. Тому що, спортивне орієнтування є видом спорту, в якому учасник змагань за допомогою спортивної карти і компаса повинен якнайшвидше подолати дистанцію, відвідавши певну кількість точок, які влаштовані на місцевості, — контрольних  пунктів. Це розумне поєднання фізичних і розумових навантажень, елементи творчості в рішенні логічних завдань, розвиток пам’яті, спостережливості, просторової орієнтації, уваги, уяви, вміння орієнтуватися в складних ситуаціях, причому однакову «відповідь» на них можна отримати різними шляхами.

Однак учасники виконували завдання індивідуально (дистанція за вибором) через заборону скупчення людей під час пандемії коронавірусу. Через карантинні обмеження організатори вирішили провести змагання саме в такому форматі.

Кожен учасник змагань отримав солодкий приз та пам’ятну медаль від Святого Миколая а переможці змагань отримали ціні подарунки.