Каховські шахісти успішно виступають в он-лайн турнірах

Команда України «Team Ukraine» стала чемпіоном Світової інтернет-ліги з шахів «Live Chess World League»! У суперфіналі збірна України впевнено перемогла команду Росії.  Українські шахісти отримали розгромну перемогу над командою з Росії в усіх трьох дисциплінах – Bullet (куля), Blitz (бліц) та Rapid (швидкі шахи). У суперфіналі проти збірної Росії за команду України виступали 1898 шахістів. Зокрема 572 в Rapid, 724 в Blitz та 602 в Bullet (контроль часу 1 хв.). Цей Live Chess матч був наразі найбільшим в історії!

Участь у змаганнях взяли як провідні гросмейстери, так і аматори. За команду України на протязі сезону постійно грали каховчане: міжнародний гросмейстер, Почесний громадянин м. Каховка Наталія Жукова, майстер ФІДЕ Микола Гриценко, першорозрядник Костянтин Захаров та кандидат у майстри спорту Максим Усанов. Вітаємо нашу команду та наших земляків, які стала переможцями п’ятого сезону Live Chess World League!

Такі інтернет-змагання важливі для популяризації шахів в Україні, адже житель будь-якого міста чи селища може зіграти в одній команді з провідними спортсменами і чемпіонами, маючи для цього лише доступ до Інтернету. Загалом, портал Chess.com, на якому проходять матчі з кібершахів, сьогодні відвідує понад 37 млн. користувачів з усього світу.

На шаховому сайті chess.com проходить он-лайн чемпіонат Європи-2020, який розподілений на п’ять окремих турнірів, в яких право участі надається в  залежності від рейтингу ФІДЕ .

В турнірі А (рейтинг 1000-1400) брав участь учень відділення шахів Каховської ДЮСШ Ростислав Надєєв (тренер – М.Гриценко), який посів загальне 142 місце з 1535 гравців.

В турнірі Б (рейтинг 1400-1700) спортсмен Каховської філії регіонального центру «Інваспорт» Костянтин Захаров (тренер – М.Гриценко) посів 298 місце з 894 гравців.  

Наприкінці травня відбудуться турніри Д (рейтинг 2000-2300) та Е (рейтинг 2300+), в яких також будуть брати участь каховські шахісти.  

Джерело: Федерація шахів м. Каховки