Команда «Херсон АТО» отримала футбольну форму

3 жовтня на стадіоні «Освіта», що в Херсоні, начальник Управління з питань фізичної культури та спорту ХОДА Юрій Кан вручив спортивну форму та м’ячі гравцям футбольної команди «Херсон АТО», повідомляє прес-служба ОДА.

У вересні 2018 хлопці привезли на Херсонщину друге місце в чемпіонаті України з футболу серед учасників антитерористичної операції дивізіону «Південь». Наші земляки впевнено провели весь турнір і здобули перемоги в 12 матчах, зазнавши лише дві поразки і дві нічиї.

 

Після свого тріумфу військовослужбовці звернулися до голови Херсонської обласної федерації футболу та Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва з проханням надати спортивну форму для команди. Тоді глава Херсонської обласної державної адміністрації запевнив, що «Херсон АТО» отримає необхідну підтримку. І гравці отримали перший комплект форми та футбольні м’ячі. Крім того, гравцям також буде передано спортивні костюми.

«Хлопці, хочу висловити вам велику вдячність від голови Херсонської обласної федерації футболу Андрія Гордєєва за вашу любов до рідної землі та футболу. Ви своєю грою прославляєте Херсонщину. Ми завжди вас підтримаємо », – звернувся до гравців команди« Херсон АТО »заступник голови Херсонської обласної федерації футболу Володимир Володін.

Наступний крок для захисників – фінальний етап «Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО» на Кубок Героїв АТО.

Вже 7 жовтня об 11:00 на НТВ «Динамо» в Чапаєвці відбудеться урочиста церемонія відкриття фінального етапу сезону 2018 року, в якому візьмуть участь 24 кращі команди регіональних дівізіонів. Самі ж матчі групового раунду фінального етапу пройдуть з 7 по 9 жовтня на НТВ « Динамо »в Чапаєвці і на НТВ ДЮФШ« Динамо »на Нивках. Команди-учасниці фінальних змагань будуть розділені на шість груп по чотири команди. Кращі вісім вийдуть до чвертьфіналу, матчі якого відбудуться 11 жовтня. Півфінали пройдуть 12 жовтня.

У День Захисника України, 14 жовтня, за підсумками півфіналів буде визначені дві найсильніші команди сезону, які розіграють перехідний Кубок Героїв АТО на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Нагадаємо, що до складу команди увійшли військовослужбовці з військових частин А-1604, А-1836 і працівники Головного управління Національної поліції в Херсонській області на чолі з капітаном, начальником фізичної підготовки Чорнобаївської військової частини Юрієм Голубовичем.

Довідка: Федерація футболу учасників АТО, разом з ФК «Динамо» (Київ), вже в четвертий раз у своїй історії проводить чемпіонат України з футболу серед команд «Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО» на Кубок Героїв АТО.
Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО – це наймасштабніша в Україні програма психологічної і фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій з 2015 року, яка проводиться серед учасників АТО в шести регіональних дивізіонах: «КИЇВ», «ПІВНІЧ», «СХІД», «Центр» , «ЗАХІД» та «ПІВДЕНЬ».

В цьому році в Чемпіонаті взяли участь рекордні 77 команд сектора безпеки і оборони України та ветеранів АТО, повністю складені з учасників бойових дій, а це більше дві тисячі захисників України. Матчі проходили щотижня в 42 містах України, а це переважна більшість областей України.