«Льодовий каток – не тільки для професійних спортсменів, а для всіх бажаючих», – Владислав Мангер

Здоров’я – це найбільший скарб людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я окрім таких чинників, як стан навколишнього природного середовища, генетична спадковість, доступність і рівень медицини, надзвичайно впливає спосіб її життя. А найефективнішим засобом профілактики захворювань та зміцнення здоров’я громадян є оптимальна рухова активність. Для людей, які мають фізичні обмеження, це є особливо актуальним.

Тому обласною радою, крім розвитку якісної медицини, вирішення екологічних питань значна увага приділяється створенню умов для занять населення оздоровчою фізкультурою та масовим спортом.

– Сьогодні в області є багато проблемних питань (дороги, школи, лікарі, та ін.). Але не менш важливим є здоров’я мешканців Херсонщини, – наголошує голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. – На фоні поширення в суспільстві, зокрема в молодіжному середовищі, нікотинової, наркотичної, алкогольної залежності, розвитку неактивних, малорухливих форм дозвілля (комп’ютерні ігри, Інтернет тощо), сьогодні особливого значення в житті кожної людини набуває спорт, фізкультура, рухова активність. Тому одним із пріоритетів для себе бачу створення ефективної системи мотивації населення до ведення здорового способу життя, надання широкого комплексу фізкультурно-оздоровчих послуг.

У першу чергу на контролі Херсонської обласної ради перебуває організація фізкультурно-оздоровчої роботи на комунальних спортивних спорудах.

Одним із таких об’єктів є льодовий палац «Фаворит Арена», в якому крім проведення тренувань та домашніх матчів професійної хокейної команди «Дніпро», вихованців дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту, всі бажаючі мають змогу активного відпочивати, катаючись на ковзанах.

– Наразі, як я й обіцяв, ми організували можливість кататися в палаці «Фаворит Арена» особам з обмеженими фізичними можливостями. За сприяння в реалізації цієї ініціативи я вдячний голові облдержадміністрації Андрію Гордєєву та керівникам підпорядкованих йому спортивних шкіл, – говорить Владислав Мангер.

Перший раз діти вийшли на лід у минулу суботу.

У подальшому такі катання на ковзанах будуть проходити щовихідного дня на льодовому комплексі у Таврійському мікрорайоні м.Херсона (вул. 49-ї Гвардійської Херсонської дивізії, 26).

Джерело: Херсонська обласна рада