Мінмолодьспорту спільно з Фондом соціального страхування ініціюють страхування спортсменів від травм

21 грудня Міністерство молоді та спорту України та Фонд соціального страхування підписали Меморандум про партнерство та співробітництво. Свої підписи на документі поставили Міністр Ігор Жданов та Директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков. 

Створення сприятливих умов для надання допомоги спортсменам та тренерам, членам штатних збірних команд у разі настання нещасного випадку під час навчально-тренувальної діяльності та економічне стимулювання застрахованих , є одними з основних цілей Меморандуму. 

«Спорт, належить до є тієї сфери діяльності людини, для якої характерний підвищений травматизм. То ж ми повинні використовувати всі законні підстави задля отримання коштів для відновлення наших атлетів і їх швидкого повернення до активного життя та тренувань», – зауважив Ігор Жданов.  

За словами Євгена Баженкова, фінансування лікування спортсменів візьме на себе Фонд. Він повідомив, що для представників федерацій, штатних збірних, держаних тренерів буде проведено ряд методологічних семінарів, де буде роз’яснення механізм страхування. Перейти ж до практичної реалізації Меморандуму планується вже на початку 2018 року.