Міністра молоді та спорту України Ігор Жданов з нагоди Дня фізичної культури та спорту виніс подяку Дмитру Чумаку

7 вересня на базі Головного управління Національної гвардії України відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту. 

Зокрема, були відзначені 20 кращих військовослужбовців, які несуть службу у лавах Нацгвардії та ставали переможцями та призерами найбільших міжнародних спортивних змагань. 

Про цьогорічні здобутки нацгвардійців у спорті, які за підсумками 2017 року вибороли на Всесвітній Універсіаді, чемпіонатах світу та Європи 79 медалей — з них 22 нагороди найвищого гатунку, 28 срібних та 27 бронзових – на початку церемонії нагородження розповів заступник Командувача Нацгвардії генерал-лейтенант Микола Балан. Ці здобутки були відзначені Командуванням Нацгвардії іменними годинниками та нагрудними знаками. 

У свою чергу Міністр Ігор Жданов подякував особовому складу за доблесть і мужність під час виконання свого військового обв’язку на Східному кордоні нашої країни. Він також зауважив, що спорт є невід’ємною частиною у підготовці службовців ЗСУ та сприяє підвищенню їх професійних навичок.

«Сьогодні Президент, у своєму посланні до Верховної Ради та народу України, відзначив, що головне наше досягнення — це Збройні Сили України, у тому числі й Національна Гвардія, які забезпечують незалежність та суверенітет України. Додам, що ми маємо ще одну важливу компоненту – безпосередньо міжнародний імідж нашої країни. Україна – спортивна держава, яка входить до 20-ки найсильніших спортивних країн світу. І це по праву заслуга наших атлетів, які завойовують призові місця, завдяки яким звучить наш гімн та підіймається прапор України», – наголосив Ігор Жданов, вітаючи спортсменів-військовослужбовців Нацгвардії з професійним святом.

Користуючись нагодою очільник спортивного відомства вручив Подяки Мінімолодьспорту старшому сержанту, переможцю чемпіонату Європи з гирьового спорту Ігорю Гавришку, старшому сержанту, чемпіону Європи з важкої атлетики Дмитру Чумаку та сержанту, переможцю чемпіонату Європи з важкої атлетики Олександру Пєлєшенку, бронзовому призеру чемпіонату Європи з дзюдо Сергію Крівчачу, молодшому сержанту, чемпіонці літньої Всесвітньої Універсіади з важкої атлетики Ірині Десі, молодшому сержанту, бронзовому призеру чемпіонату Європи з дзюдо Артему Хомулу.

У церемонії нагородження також взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та перший заступник голови ФСТ «Динамо», радник Міністра внутрішніх справ Віктор Корж, які привітали спортсменів цінними дарунками та зауважили, що пишаються їх досягненнями.

ДовідковоЧумак Дмитро Віталійович (11.0007.1990) –  український важкоатлет, майстер спорту України міжнародного класу. .Народився у м. Скадовську Херсонської області.  Випускник Херсонського вищого училища фізичної культури (2009) та факультету фізичного виховання  та спорту Херсонського державного університету )2016). Бронзовий призер чемпіонату світу в багатоборстві 2015 року[. Учасник ХХХІ Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро. Представляє ФСТ «Динамо». Тренери – П.  Пастух,  Д. Готфрид