На Арабатській стрілці стартував юнацький Чемпіонат України з сумо

Вперше Генічеський район приймає Чемпіонат України з сумо серед юнаків та дівчат. Турнір стартував  14 вересня, на базі дитячого оздоровчого табору «Орлятко» на Арабатській стрілці.
Його організаторами виступають Міністерство молоді та спорту, Федерація сумо України та Генічеська районна Федерація дзюдо, самбо та сумо, яку очолює депутат райради Анатолій Русак.

У чемпіонаті беруть участь 310 спортсменів з 14 областей України. Херсонську область представляють 17 кращих юних борців з Генічеського району.

Особливу мотивацію цього престижного турніру додає те, що за підсумками змагань на Арабатській стрілці буде сформовано збірну України для виступу на Чемпіонаті Європи, який відбудеться в Естонії.

На урочистому відкритті були присутні голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов, і новий голова Федерації сумо України Віктор Никуленко.

«Це велика честь приймати чемпіонат України в Генічеському районе.Ми домоглися цього права після успішного проведення турнірів з дзюдо і сумо на високому організаційному рівні», – сказав «Новому Візиту» голова Генічеської районної Федерації дзюдо, самбо та сумо Анатолій Русак.

Кращі юні борці України змагатимуться впродовж трьох днів. А вже на самому початку чемпіонату перший успіх святкувала команда Херсонщини та Генічеського району. У найлегшій категорії (30 кг) 3 місце завоював генічанин Данило Посошко, який поступився лише чемпіону, сильному спортсмену з Миколаївської області.

  

 

Джерело: Новий Візит