На Арабатці відбувся турнір з силового багатоборства

15 вересня на Арабатській Стрілці в селі Щасливцеве  на б/в «Корал»  відбулась II частина турніру  з силового багатоборства «Кубок Азовського моря-2019»

У силовому триборстві – Арм Ліфтинг (arm–lifting) пройшли змагання з таких дисциплін на силу хвата : «Rolling Thunder», «Apollon’s Axle», «Silver Bullet», «Hub», «Saxon Bar» и «Excalibur».

На турнірі зібралися найсильніші атлети країни. Приймали участь понад 150 спортсменів за віком 12 – 62 років, з них були хлопчики, дівчата та чоловіки з 16-ти куточків України. А саме з м. Запоріжжя, м. Херсона, м. Генічеська, м. Каховки, м. Мелітополя, м. Маріуполя, м. Києва, м. Дніпра, м. Харькова, м. Пологи, м. Кривий Ріг, м. Кировограда, с.м.т. Мирний, м. Ірпені, м. Винниці.

Турнір організовано за підтримки Щасливцевської сільської ради. Директор б/в Геркалюк Іван Іванович гостинно надав просторе приміщення, де зручно розташувались понад 150 учасників та багато гостей.

Суддями турніру були: Віталій Пулін (організатор турніра та майстер спорту України), Гайдученко Людмила (багатократна чемпіонка світу і рекордсменка світу з пауерліфтингу та армліфтингу), Ярмак Сергій (президент федерації пауерліфтингу України).


Найсильнішими учасниками Арм Ліфтингу (Arm Lifting) з 7 дисциплин серед жінок визнали з такими результатами:  

I місце посіла Івченко Анастасія (10 б.) з міста Дніпро.

II місце посіла Пенькова Наталя (15 б.) з міста Дніпро.

III місце посіла Романаускєнє Ганна (20 б.) з міста Харькова.

Наймогутнішими учасниками Арм Ліфтингу (Arm Lifting)   з 7 дисциплин серед  чоловіків  визнали з такими результатами:  

I місце посів Прежин  Ніколай (11 б.)  з міста Дніпро.

II місце посів Марданов Емін (25 б.) з села Щасливцеве, Генічеського району, Херсонської області.

III місце посів  Храмов Анатолій (31 б.) з міста Мелитополь, Запорізької області.

Ще один рекорд України у дисциплині Silver Bullet з Arm Lifting встановила ЛОЛІТА СЕВЛІКЯН  у дисциплині Silver Bullet на еспандері СоС-1 з результатом 34.72 секунди. На сьогодні це абсолютний рекорд в федерації WPL.

Вперше у парній тязі грифа дисципліни  «Apollon’s Axle» серед жінок встановили рекорд ГАЙДУЧЕНКО ЛЮДМИЛА та ПІНЬКОВА НАТАЛЯ з вагою  225 кг.

Абсолютний рекорд України в парній тязі «Apollon’s Axle»  серед чоловіків  встановили – Прежин Микола та Апальков Ярослав з вагою 350 кг., а також в одиночній тязі Купинський Ігор з вагою 225 кг.

Впродовж турніру  здивували результатами учасники у дисциплині – підйом штанги на біцепс, які вже претендують:

на присвоєння звання кандидата у майстра спорту України – 7 учасників

на присвоєння звання майстра спорту України – 8 учасників з них 1 жінка

на присвоєння звання майстра спорту міжнародного класу – 1 учасник, а саме ГЕРМАНОВИЧ ІГОР з міста Маріуполь, Донецької області.

З найсоліднішим результатом у дисциплині станової тяги виступив Шітік Олександр з вагою 307 кг.

Урочисте вручення  медалей та подарунків проводили Віталій Пулін та Людмила Гайдученко. Найсильнішим атлетам Кубка Азовского Моря 2019  подарували стильну одежу для заняття фітнесом та силовых тренувань.